Σε εκδήλωση για τον Νίκο Καζαντζάκη ο δήμαρχος Αμαρουσίου
Πολιτισμός

Σε εκδήλωση για τον Νίκο Καζαντζάκη ο δήμαρχος Αμαρουσίου

Την εκδήλωση με θέμα «Νίκος Καζαντζάκης, ο Μεγάλος Στοχαστής», που διοργάνωσε στο δημαρχείο Αμαρουσίου το Σωματείο Γυναικών Αμαρουσίου «Αλκυονίδες», χαιρέτισε ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, παρουσία μελών και φίλων του Σωματείου.

Η εκδήλωση περιελάμβανε διάλεξη από τη φιλόλογο λυκειάρχη Μαριάννα Μήλλα, η οποία στην ομιλία της αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη με πολύ γλαφυρές και τεκμηριωμένες περιγραφές, ενώ παράλληλα, γινόταν παρουσίαση με φωτογραφίες και εικόνες της πολυτάραχης ζωής του συγγραφέα, από τα πρώτα παιδικά χρόνια της ζωής του, από την ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη μέχρι και τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του και τα ταξίδιά του.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, συνεχάρη το Σωματείο «Αλκυονίδες» και ιδιαίτερα την πρόεδρο, Σμαράγδα Βλάσση, για το σημαντικό πολιτιστικό και κοινωνικό έργο τους, ενώ αναφερόμενος στην εκδήλωση υπογράμμισε ότι το αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη καθρεπτίζει την ιστορία της πατρίδα μας και μας δίνει δύναμη και πνευματική τροφή για να συνεχίσουμε τον αγώνα σε αυτή τη δύσκολη εποχή.

Στην εκδήλωση με ενδιάμεσες αφηγήσεις συμμετείχε η Μαργαρίτα Μαροπούλου. Παραβρέθηκαν, επίσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ρένα Χαλιώτη, Ελένη Βλάχου-Σταματάκη, Πέτρος Κόνιαρης, Στέφανος Τσιπουράκης, Επαμεινώνδας Γαρδέλης, Δημήτρης Σμυρνής και πολλοί πρόεδροι και εκπρόσωποι συλλόγων και σωματείων της πόλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet