Τρεις νεκροί και τρεις τραυματίες σε πυροβολισμούς στο Μάλμε
Κόσμος

Τρεις νεκροί και τρεις τραυματίες σε πυροβολισμούς στο Μάλμε

Τρεις νεκροί και τρεις τραυματίες είναι ο απολογισμός του περιστατικού πυροβολισμών που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Μάλμε της Σουηδίας και που η αστυνομία εκτιμά ότι σχετίζεται με τη δράση συμμοριών.

Έξι άνδρες ηλικίας από 19 έως 31 ετών πυροβολήθηκαν σε ίντερνετ καφέ της πόλης Μάλμε χθες βράδυ, μόλις 100 μέτρα από ένα περιφερειακό αστυνομικό τμήμα κοντά στο κέντρο της πόλης.

«Τα πρόσωπα που πυροβολήθηκαν θεωρούμε ότι είναι μέλη συμμοριών και αναπτύσσουν δράση στον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος στο Μάλμε», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης, Στέφαν Σίντεους, σε συνέντευξη Τύπου. Είπε, επίσης, ότι υπάρχουν τρεις με τέσσερις διενέξεις που συνδέονται με συμμορίες στο Μάλμε και πως τα θύματα ανήκαν σε μια από τις συμμορίες που εμπλέκονται σε αυτές.

Το ποσοστό φόνων στη Σουηδία δεν έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, όμως οι πυροβολισμοί και τα εγκλήματα που σχετίζονται με τη δράση συμμοριών αυξάνονται.  Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ ανδρών ηλικίας από 15 έως 19 ετών από τις 13 χώρες που εξετάστηκαν η Σουηδία έχει το υψηλότερο ποσοστό ένοπλης βίας που αφήνει πίσω της νεκρούς.

Η αστυνομία δήλωσε ότι δεν έχει συλλάβει υπόπτους για τους χθεσινούς πυροβολισμούς και απηύθυνε έκκληση σε τυχόν μάρτυρες να προσέλθουν να καταθέσουν για να διασαφηνιστούν οι συνθήκες του βίαιου επεισοδίου.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet