Με επεισόδια πέρασε από Επιτροπή της σκοπιανής Βουλής η συμφωνία για το ονοματολογικό
Πολιτική

Με επεισόδια πέρασε από Επιτροπή της σκοπιανής Βουλής η συμφωνία για το ονοματολογικό

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής της πΓΔΜ η συμφωνία για το ονοματολογικό.

Με επεισόδια, 69 ψήφους υπέρ και 40 κατά, πέρασε από την επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της βουλής η συμφωνία που υπέγραψαν Νίκος Κοτζιάς και Νικολά Ντιμιτρόφ στις Πρέσπες την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018.

Μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη, η συμφωνία θα εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής προς επικύρωση.

Κατά τη διάρκεια της πρωινής συνεδρίασης της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, υπέρ της συμφωνίας επιχειρηματολόγησε ο Νικολά Ντιμιτρόφ, ο οποίος επεσήμανε πως είναι απαραίτητο να ακολουθηθούν οι διαδικασίες του κατεπείγοντος που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση Ζάεφ και να περάσει η συμφωνία, προκειμένου η χώρα να κάνει αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ.

«Η σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιουνίου και αυτή είναι μια καθοριστική ημερομηνία για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Από εμάς εξαρτάται η επικύρωση της συμφωνίας και γι αυτό εισήχθη με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Η επικύρωση δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να αποφασίσουν με το δημοψήφισμα το φθινόπωρο», επεσήμανε ο Ντιμιτρόφ.

Ο εκπρόσωπος του αντιπολιτευόμενου κόμματος VMRO-DPMNE, Ντράγκαν Ντάνεφ, υποστήριξε ότι η συμφωνία είναι αντισυνταγματική και θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στη χώρα. Ο ίδιος επεσήμανε πως με τη συμφωνία για τη «Βόρεια Μακεδονία» χάνεται η ταυτότητα των πολιτών και συντελείται «γενοκτονία του κράτους δικαίου».

Μόλις ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, οι βουλευτές του VMRO-DPMNE ξεκίνησαν να χτυπούν τα χέρια τους στα έδρανα και να φωνάζουν «προδότες».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet