Μ. Πατούλη-Σταυράκη: Μακριά από τα προβλήματα των δημοτών και υπό… διάλυση η διοίκηση Μαυρίδη
Πολιτική

Μ. Πατούλη-Σταυράκη: Μακριά από τα προβλήματα των δημοτών και υπό… διάλυση η διοίκηση Μαυρίδη

Τι παρεμβάσεις που πραγματοποίησε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018 έδωσε στη δημοσιότητα η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Μαρίνας Πατούλη – Σταυράκη.

Στη σχετική ανακοίνωσή της η κ. Πατούλη αναφέρει:

Στη χθεσινή (19/6) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης αποδείχθηκε ότι η διοίκηση του Δήμου βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης, ανίκανη να διαχειριστεί ακόμη και απλά θέματα της καθημερινότητας των δημοτών. Χωρίς τον δήμαρχο κ. Μαυρίδη, ο οποίος για άλλη μια φορά… φρόντισε να απουσιάζει, καθώς δεν μπορεί πλέον να ανεχθεί την ολοένα και αυξανόμενη κριτική των αγαναχτισμένων δημοτών στην Ημέρα του Πολίτη, οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας προσπαθούσαν όπως – όπως και φυσικά χωρίς αποτέλεσμα, να «μπαλώσουν» τα κενά στον τρόπο λειτουργίας της διοίκησης.

Το μείζον θέμα της συνεδρίασης, το οποίο μάλιστα η διοίκηση δεν είχε επιλέξει να συμπεριλάβει στην ημερήσια διάταξη, ήταν αυτό των συμβασιούχων στον τομέα της Καθαριότητας, οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους, εξαιτίας των άστοχων χειρισμών που έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Μάλιστα, την ώρα που οι εργαζόμενοι έχουν μπροστά τους το κρίσιμο δικαστήριο ασφαλιστικών μέτρων της 11ης Ιουλίου, η διοίκηση διακινεί έγγραφα, μέσω της νομικής υπηρεσίας, που «εφιστούν την προσοχή» σε αντιδημάρχους για τον τρόπο που θα χειριστούν το θέμα…

Η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος κ. Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη στη συγκεκριμένη συζήτηση τάχθηκε υπέρ της πρότασης του συναδέλφου της κ. Γιάννη Θεοδωρακόπουλου να συζητηθεί το θέμα ως έκτακτο και να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο να στηρίξει τις δικαστικές διεκδικήσεις των εργαζομένων. Όμως, η διοίκηση επέλεξε -προφανώς αναμένοντας τις… εντολές δημάρχου- να καταψηφίσει την πρόταση, με αποτέλεσμα αυτή να λάβει 12 ψήφους επί των 25 παρόντων δημοτικών συμβούλων και να απορριφθεί. Το μόνο για το οποίο δεσμεύτηκε αόριστα η διοίκηση ήταν ότι θα φέρει το θέμα σε συνεδρίαση στις 4 ή 5 Ιουλίου 2018, δηλαδή λίγα 24ωρα πριν την κρίσιμη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων!

Μπροστά σε αυτή τη στάση της πλειοψηφίας, δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας, μεταξύ των οποίων και η κ. Πατούλη, συγκέντρωσαν τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών και κατέθεσαν στο προεδρείο αίτημα για την πραγματοποίηση έκτακτης συνεδρίασης του Δ.Σ για το θέμα των εργαζομένων την προσεχή εβδομάδα.

Σχολιάζοντας το ζήτημα που έχει προκύψει, η κ. Πατούλη επισήμανε:

«Θα θέλαμε πολύ να δηλώσουμε έκπληκτοι με τη σημερινή στάση της διοίκησης, αλλά δυστυχώς δεν είμαστε. Απλούστατα, απόψε έπεσαν και οι τελευταίες μάσκες και αποκαλύφθηκε σε όλο το μεγαλείο του το ανάλγητο πρόσωπό της απέναντι στους εργαζόμενους, όπως αυτό είχε φανεί και στο ζήτημα των συμβασιούχων στο ΠΕ.Α.Π.

»Είναι πλέον φανερό ότι η διοίκηση Μαυρίδη παραμένει παγερά αδιάφορη στον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι του Δήμου να μείνουν χωρίς δουλειά, σε μια εποχή βαθιάς οικονομικής κρίσης. Κρυπτόμενη πίσω από «νομικίστικα» ζητήματα, διατηρεί στάση «Πόντιου Πιλάτου», αφήνοντας τους εργαζόμενους να πολεμούν μόνοι τους για τα δικαιώματά τους, έστω κι αν ακόμη και αντιδήμαρχοι της διοίκησης παραδέχονται ότι τους έχει ανάγκη ο Δήμος, καθώς καλύπτουν σημαντικές ανάγκες της καθημερινότητας των δημοτών.

»Ως ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος θα είμαι σταθερά απέναντι σε οποιαδήποτε ενέργεια στρέφεται ενάντια σε δίκαια αιτήματα εργαζομένων και ιδιαίτερα σε αυτά που αφορούν στο αναφαίρετο δικαίωμά τους για μόνιμη και σταθερή εργασία».

Η απαξιωτική στάση του ΠΕΑΠ απέναντι στον Όμιλο για την UNESCO Βορείων Προαστίων

Στην ίδια συνεδρίαση, η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος κ. Μ. Πατούλη – Σταυράκη αναφέρθηκε και στην απαξιωτική στάση της διοίκησης του ΠΕΑΠ απέναντι στον Όμιλο για την UNESCO Βορείων Προαστίων.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο από 22/5/2018 αίτημα του Ομίλου προς τον πρόεδρο και το Δ.Σ. του νομικού προσώπου για την παραχώρηση του Δημοτικού Θεάτρου Πεύκης, προκειμένου να διοργανώσει την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 εκδήλωση – ημερίδα με θέμα «Εφηβεία και Σεξουαλική Αγωγή», υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και με συντονιστή και κύριο ομιλητή τον ιατρό – γυναικολόγο, δημοτικό σύμβουλο Λυκόβρυσης – Πεύκης κ. Ιωάννη Ιωαννίδη.

Όπως σημείωσε η κ. Πατούλη, «σήμερα είναι Τρίτη 19 Ιουνίου 2018 και ουδεμία απάντηση έχουμε λάβει από το ΠΕΑΠ», θέτοντας το εξής ερώτημα προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. του νομικού προσώπου, κ. Χρήστο Φωτίδη: «Παρέπεσε κάπου το συγκεκριμένο αίτημα του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων ή, πλέον, ο πρόεδρος και το Δ.Σ. του ΠΕΑΠ απαξιούν να απαντήσουν στα αιτήματά μας;».

Όταν η διοίκηση… μαντεύει τις αποφάσεις του Δ.Σ. του ΚΟΙΠΑΠ

Όμως, η κ. Πατούλη «ξεσκέπασε» και μια άλλη υπόθεση, που αποδεικνύει τον «σεβασμό» της διοίκησης προς τα νομικά πρόσωπα του Δήμου και τις θεσμικές διαδικασίες.

Ειδικότερα, όπως τόνισε, τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018 είχε προγραμματιστεί Δ.Σ. στο ΚΟΙΠΑΠ, όπου ανάμεσα στα θέματα που θα εξετάζονταν ήταν και η παραχώρηση του άλσους Βαρβαρέσου για τη λειτουργία υπαίθριου κινηματογράφου, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης.

Όμως, πριν ακόμη συνεδριάσει το Δ.Σ. του νομικού προσώπου, με δελτίο Τύπου στα ΜΜΕ, που συνοδευόταν μάλιστα από διθυραμβικά μηνύματα του δημάρχου και της πρόεδρου του ΚΟΙΠΑΠ, προαναγγέλθηκε η λειτουργία του κινηματογράφου και δημοσιοποιήθηκε το σχετικό πρόγραμμα προβολών. Μάλιστα, με «ιλιγγιώδη» ταχύτητα, όπως είπε η κ. Πατούλη, η διοίκηση κατάφερε(!) να τυπώσει και τα σχετικά προγράμματα προβολών, τα οποία μοίραζε το πρωί της Τρίτης 19 Ιουνίου, στα μέλη των ΚΑΠΗ…

Για το συγκεκριμένο θέμα, η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος έθεσε προς τη διοίκηση τα εξής ερωτήματα:

1.      Ο ρόλος του Δ.Σ. του ΚΟΙΠΑΠ είναι «διακοσμητικός» ή ο δήμαρχος και η πρόεδρος του Δ.Σ. του νομικού προσώπου γνωρίζουν εκ των προτέρων τις αποφάσεις του οργάνου;

2.      Αυτός είναι ο σεβασμός τους προς τα θεσμικά όργανα του Δήμου και με βάση αυτόν παρουσιάζονται κατά καιρούς ως τιμητές των πάντων;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet