Συμμαχία Πολιτών: Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Δημοτικό Στάδιο Πεύκης
Αθλητισμός

Συμμαχία Πολιτών: Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Δημοτικό Στάδιο Πεύκης

Για «τριτοκοσμικές συνθήκες» που επικρατούν στο Δημοτικό Στάδιο Πεύκης εγκαλεί τη δημοτική Αρχή Λυκόβρυσης – Πεύκης ο επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Πολιτών, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Ο δημοτικός σύμβουλος καλεί τον δήμαρχο Τάσο Μαυρίδη να φροντίσει να μην χαθεί και η φετινή, όπως σημειώνει, καλοκαιρινή περίοδος και να προχωρήσει η ανακίνιση του σταδίου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Πώς να κρυφτούν από τα παιδιά; (για τις τριτοκοσμικές συνθήκες του Σταδίου Πεύκης)
Γιάννης Θεοδωρακόπουλος: Να μην χαθεί κι αυτό το καλοκαίρι 

«Πώς να κρυφτείς απ΄ τα παιδιά; Έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα…» τραγουδάει ο Διονύσης Σαββόπουλος. Κι αυτή η στροφή ταιριάζει απόλυτα στην απαράδεκτη υπόθεση που παίζεται σε βάρος όχι μόνο των παιδιών, αλλά και των μεγάλων με τις τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν τα τελευταία χρόνια στο Δημοτικό Στάδιο Πεύκης.

Κάθε τόσο οι πολίτες του Δήμου μας ακούνε υποσχέσεις ότι τα στάδιο «πολύ σύντομα» θα παραδοθεί ανακαινισμένο. Και γελάνε γιατί το… έργο το ακούνε κάθε χρόνο.

Ποιος μπορεί να λησμονήσει πέρυσι τέτοια εποχή στη γιορτή του Α.Ο. Πεύκης ο αρμόδιος εκπρόσωπος του Δήμου (ΠΕΑΠ) και ο επικεφαλής μιας νέας δημοτικής παράταξης διαβεβαίωσαν επισήμως από μικροφώνου τα εκατοντάδες παιδιά και τους γονείς τους «ότι την 1η Σεπτεμβρίου 2017 το στάδιο θα είναι πλήρως ανακατασκευασμένο και έτοιμο». Είχαν πει μάλιστα ότι μεταφέρουν και τις… υπεύθυνες διαβεβαιώσεις του αντιπεριφερειάρχη. Όσο όμως είδατε εσείς να αλλάζουν τα πράγματα αυτόν τον χρόνο άλλο τόσο είδαν και τα παιδιά. Και δυστυχώς κανένας δεν ζήτησε συγνώμη, όχι από τους μεγάλους αλλά τουλάχιστον από τα παιδιά… Μικροπολιτική και ψέματα. Κρίμα.

Ο επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης Συμμαχία Πολιτών και δήμαρχος Πεύκης την περίοδο 2007-2011 Γιάννης Θεοδωρακόπουλος έχει πολλές φορές φέρει το ζήτημα του σταδίου στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου έχει περιγράψει την πρωτοφανή αυτή κατάσταση του σταδίου.

«Ένα κόσμημα του αθλητισμού, το στάδιο με το εκπληκτικό φυσικό περιβάλλον έχει καταντήσει εφιάλτης για μικρούς και μεγάλους. Τα τελευταία χρόνια έχουν τραυματιστεί πολλοί αθλητές, αλλά και απλοί πολίτες, που περπατάνε καθημερινά για λόγους υγείας, ενώ δεκάδες γονείς έχουν σταματήσει τα παιδιά τους προκειμένου να τα προστατεύσουν» τόνισε μετά τη διαπίστωση ότι χάνεται κι αυτό το καλοκαίρι.

«Κάνουμε μια έκκληση στη δημοτική Αρχή να ασχοληθεί επιτέλους και με τα πραγματικά προβλήματα της πόλης και να μην δίνει η ίδια και τα παπαγαλάκια της ψεύτικες υποσχέσεις τουλάχιστον στα παιδιά. Γιατί από αυτά δεν μπορούν να κρυφτούν όπως λέει και ο ποιητής».

Η περιπέτεια του σταδίου άρχισε το 2013. Τότε η Περιφέρεια Αττικής, επί Σγουρού, ενέταξε το έργο ανακατασκευής στον προϋπολογισμό μαζί με την αντικατάσταση του παρκέ στο κλειστό της Πεύκης. Όμως η δημοτική Αρχή Φωκιανού έκανε λάθος και υπέβαλε τις μελέτες μαζί, την ώρα που οι δύο χώροι έχουν διαφορετικούς ιδιοκτήτες. Το Στάδιο ανήκει στο ΠΕΑΠ και το κλειστό στον Δήμο. Αυτό το λάθος ο τότε δήμαρχος ανεξήγητα δεν το διόρθωσε άμεσα κι έτσι δεν πρόλαβε τις εκλογές της Περιφέρειας (2014). Η νέα διοίκηση (Δούρου) ώσπου να ενημερωθεί και να διαμορφώσει τον πίνακα των νέων έργων, πέρασε περίπου ένας χρόνος. Στα τέλη του 2015 ψηφίστηκε η προγραμματική.

Τότε από όλες τις πλευρές διαβεβαίωναν τους κατοίκους ότι «μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016 το στάδιο θα έμπαινε μπροστά με γοργούς ρυθμούς». Κανονικά αν έδειχναν ενδιαφέρον η διοίκηση Μαυρίδη (κυρίως) και βεβαίως και η αντιπεριφέρεια, το έργο θα ήταν ολοκληρωμένο μέσα στο 2016.

Τελικά οι διαδικασίες δημοπράτησης πήγαν για τον άλλο χρόνο και με πολύ αργούς ρυθμούς, γιατί κανένας αρμόδιος δεν πίεζε, δεν έδειχνε ότι βιαζόταν. Μεσολάβησε και μια ένσταση μεταξύ των δύο πρώτων του διαγωνισμού εταιρειών και η κατάσταση έγινε χειρότερη. Εφέτος, κι ενώ τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει από τις 20 Απριλίου (με την οριστική απόφαση της επιτροπής ενστάσεων), κανένας δεν… έτρεξε, με συνέπεια να κινδυνεύει να χαθεί κι αυτό το καλοκαίρι, το τρίτο στη σειρά. Κάτι που σημαίνει ότι και να αρχίσουν οι εργασίες από Σεπτέμβριο, ομάδες, αθλητές και αθλούμενοι θα ξεσπιτωθούν για καιρό.  

Ευχόμαστε να γίνει κάτι την τελευταία στιγμή και να μην χαθεί. Γιατί αν ο εργολάβος εγκατασταθεί το Σεπτέμβριο τότε Καλά Χριστούγεννα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet