Κίνδυνος νέας ανθρωπιστικής κρίσης στη Συρία
Κόσμος

Κίνδυνος νέας ανθρωπιστικής κρίσης στη Συρία

Σε 160.000 διαμορφώνεται ο αριθμός των εκτοπισμένων από τη νότια Συρία, όπου το τελευταίο διάστημα λαμβάνουν χώρα σκληρές συγκρούσεις μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των Σύρων ανταρτών.

«Αναμένουμε ο αριθμός να αυξηθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας» τόνισε ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Ιορδανία, Μοχάμαντ Χαουάρ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος αριθμός τη Δευτέρα ανερχόταν σε 45.000 και μέσα σε λίγες ημέρες, υπερτριπλασιάστηκε.

Πάντως, αυτή τη στιγμή, στην περιοχή έχει επιτευχθεί συμφωνία για την προσωρινή κατάπαυση του πυρός, προκειμένου να αποσοβηθεί μια νέα ανθρωπιστική κρίση.

«Ρωσικές και συριακές δυνάμεις εξακολουθούν να βομβαρδίζουν την περιοχή, καθιστώντας δυσοίωνο το μέλλον» σχολίασε από την πλευρά του το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Η Χεζμπολάχ, ταυτόχρονα, η οποία τάσσεται στο πλευρό του Μπασάρ αλ-Άσαντ, γνωστοποίησε νωρίτερα ότι οι συριακές δυνάμεις βρίσκονται πολύ κοντά σε μια «μεγάλη νίκη».

Τα στρατεύματα της Δαμασκού, σύμφωνα με τα συριακά μέσα ενημέρωσης, παρελαύνουν σε αρκετές συριακές πόλεις, καθώς η γραμμή άμυνας των ανταρτών έχει καταρρεύσει.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κάνει λόγο για 98 νεκρούς αμάχους από τις 19 Ιουνίου, όταν ξεκίνησε η εκστρατεία του συριακού στρατού.

Στο μεταξύ, σε δημοσίευμα του CNN αναφέρεται ότι Πούτιν και Τραμπ, στη συνάντηση της 16ης Ιουλίου στο Ελσίνκι, θα εξετάσουν τη δυνατότητα δημιουργίας μιας ζώνης ασφαλείας στη νότια Συρία.

Μάλιστα, όπως προστίθεται, αυτή η εξέλιξη θα επιτρέψει την υπό προϋποθέσεις αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από την ασιατική χώρα.

Πηγή: naftemporiki.gr, με πληροφορίες από Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet