Video

Φιλόδοξο σχέδιο για τη λειτουργία Δημοτικής Συγκοινωνίας στην Αγία Παρασκευή από την παράταξη του Β. Ζορμπά – VIDEO

Ένα φιλόδοξο σχέδιο για τη λειτουργία Δημοτικής Συγκοινωνίας στον Δήμο Αγίας Παρασκευής παρουσίασε το βράδυ της Δευτέρας 2 Ιουλίου 2018 η δημοτική παράταξη του τέως δημάρχου της πόλης, Βασίλη Ζορμπά, Αγία Παρασκευή η Πόλη μας.

Παρουσία νυν και πρώην δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων συλλόγων και φορέων της πόλης, αλλά και στελεχών της παράταξης, ο κ. Β. Ζορμπάς και το μέλος της παράταξης κ. Σπύρος Παπασπύρου παρουσίασαν τους βασικούς άξονες λειτουργίας της προτεινόμενης Δημοτικής Συγκοινωνίας στην πόλη, η οποία θα παρέχεται χωρίς κόμιστρο και θα λειτουργήσει επικουρικά με τα δρομολόγια της Αστικής Συγκοινωνίας που -όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζορμπάς- χρόνο με τον χρόνο θα «φθίνουν» όλο και περισσότερο.

Το σχέδιο που παρουσιάσθηκε το επόμενο διάστημα θα τεθεί προς διαβούλευση προκειμένου οι σύλλογοι, οι φορείς, αλλά και οι απλοί πολίτες να καταθέσουν τις απόψεις τους, ώστε αυτό να λάβει την τελική μορφή, με την οποία και θα εφαρμοσθεί, εάν η παράταξη του κ. Ζορμπά πάρει τη λαϊκή εντολή στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Η πρότασή μας είναι σαφές ότι μπορεί να επιδέχεται βελτιώσεις. Είναι επίσης σαφές, ότι επιθυμούμε οι πολίτες να την αξιολογήσουν, αφού προς αυτούς απευθύνεται και να μας καταθέσουν τις απόψεις – προτάσεις τους, μετέχοντας στη δημόσια διαβούλευση» ανέφεραν οι διοργανωτές της εκδήλωσης.

Όποιος πολίτης – σύλλογος – δημοτικές παρατάξεις επιθυμεί, μπορεί να μετέχει στη διαβούλευση, με δυο τρόπους:

α. Αποστέλλοντας τις απόψεις – προτάσεις του  στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου  της παράταξης ([email protected])

β. Με την ηλεκτρονική διαβούλευση, ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες:

  1. Πληκτρολογήστε στο φυλλομετρητή σας τη διεύθυνση http://agiaparaskevi-ipolimas.gr/
  2. Από το αρχικό μενού επιλέξτε το πεδίο «Διαβούλευση».
  3. Επιλέξτε την πρόταση  που θέλετε να σχολιάσετε.
  4. Στο τέλος του άρθρου πληκτρολογήστε το όνομα, το email και το σχόλιό σας και πατήστε «Δημοσίευση».

Στην παρουσίαση ο κ. Παπασπύρου αναφέρθηκε στους στόχους του σχεδίου μεταξύ των οποίων ο περιορισμός της χρήσης του Ι.Χ. και η διασύνδεση των απομακρυσμένων γειτονιών του Δήμου, (γειτονιές που αποκόπτονται ακόμη περισσότερο λόγω της «διχοτόμησης» του Δήμου από τη Λεωφόρο Μεσογείων), οι προτεινόμενες γραμμές (δύο στα όρια του Δήμου και μία που θα συνδέει την πόλη με την Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου και θα εξυπηρετεί τους φοιτητές της Αγίας Παρασκευής), το συνολικό κόστος εφαρμογής του σχεδίου που υπολογίζεται στα περίπου 127.000 ευρώ ετησίως (κόστος leasing τριών λεωφορείων και κόστος μισθοδοσίας των έξι οδηγών που απαιτούνται), αλλά και στον χρόνο που θα πάρει η εφαρμογή του, ο οποίος και δεν θα υπερβεί τους 18 μήνες.

Στη συζήτηση που ακολούθησε την παρουσίαση, εκτός από το συγκεκριμένο θέμα, οι εκπρόσωποι των συλλόγων βρήκαν την ευκαιρία να θίξουν βασικότερα θέματα της περιοχής τους, ενώ ο κ. Ζορμπάς δεν έχασε την ευκαιρία να αφήσει «αιχμές» προς τη διοίκηση του δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου για αρκετές από τις πρωτοβουλίες κατά τη διάρκεια της μέχρι σήμερα θητείας της…

Στην εκδήλωση της παρουσίασης του σχεδίου συμμετείχα οι κ.κ. Παναγιώτης Βαβουγιός, Βαγγέλης Θεοδοσόπουλος, Τάσος Πικούνης (πρόεδρος, αντιπρόεδρος και γεν. γραμματέας του Εξωραϊστικού Συλλόγου Άγιος Ιωάννης), Παναγιώτης Πανουτσακόπουλος και Βασίλης Σαββίδης (νυν και πρώην προέδρους του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού), Στέφανος Μπακογιάννης και Χρήστος Λαμπρινάκης (πρόεδρος και  γεν. γραμματέας του Εξωραϊστικού Συλλόγου Πευκακίων Η Αναγέννηση), Δημήτρης Βαλασιάδης, εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης Νίκη των Πολιτών και Κώστας Κρητικίδης, δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος, εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης Συμμαχία Ευθύνης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet