Σ. Ρούσσος: Ενδιαφέρον προσομοίωσης σε συνθήκες απλής αναλογικής η απώλεια της πλειοψηφίας
Πολιτική

Σ. Ρούσσος: Ενδιαφέρον προσομοίωσης σε συνθήκες απλής αναλογικής η απώλεια της πλειοψηφίας

Ενδιαφέρον πείραμα χαρακτήρισε την προσομοίωση σε συνθήκες απλής αναλογικής της δημοτικής του Αρχής, εδώ και ενάμιση χρόνο, εξαιτίας της απώλειας της σχετικής πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Επικοινωνία 94FM και την εκπομπή «Δημοτικές Διαπλοκές».

«Δυστυχώς, υπερίσχυσαν κομματικές-παραταξιακές λογικές και σε μία πλουραλιστική δημοτική παράταξη, όπως η δική μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ρούσσος, ο οποίος πρόσθεσε ότι μέσα σε αυτόν τον ενάμιση τελευταίο χρόνο με τον διάλογο έχει επιτύχει να διαχειριστεί τα θέματα της καθημερινότητας, χωρίς ασφαλώς να λείψουν και οι δύσκολες καταστάσεις, με την μη έγκριση του προϋπολογισμού…

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου χαρακτήρισε μεν ως βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση την εφαρμογή της απλής αναλογικής στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ωστόσο υπογράμμισε πως θα είναι δύσκολο να λειτουργήσει μέσα σε ένα τόσο δύσκολο και γραφειοκρατικό θεσμικό πλαίσιο.

«Εγώ διαφωνώ πλήρως με τη στάση της ΚΕΔΕ. Δεν είναι η καταστροφή, ούτε η σωτηρία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο “Κλεισθένης”. Θα πρέπει πάντως να αλλάξει και το πολυδαίδαλο αντιπαραγωγικό θεσμικό πλαίσιο των ΟΤΑ, για να πούμε ότι γίνεται πραγματική μεταρρύθμιση», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Σίμος Ρούσσος.

Όσον αφορά το έργο της δημοτικής Αρχής, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει για να δοθεί πραγματική λύση στη βιωσιμότητα του κέντρου του Χαλανδρίου, κάτι που δεν έχει επιτευχθεί. Αντίθετα, ο κ. Ρούσσος εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την εικόνα που παρουσιάζει η καθαριότητα της πόλης, στην οποία όπως είπε έχουν γίνει σημαντικά βήματα βελτίωσης.

Τέλος, ο δήμαρχος απηύθυνε πρόσκληση σε όλους τους Χαλανδραίους να επισκεφτούν το Θέατρο της Ρεματιάς και να παρακολουθήσουν τις «Νύχτες Αλληλεγγύης», 65 ποιοτικές παραστάσεις, στη συντριπτική τους πλειονότητα δωρεάν για το κοινό.

Ακούστε ολόκληρη τη  συνέντευξη του Σίμου Ρούσσου στο παρακάτω link:

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet