Αναθερμαίνονται οι εμπορικές βλέψεις στον Βόρειο Τομέα Αθηνών – Ποια επενδυτικά σχέδια «κυοφορούνται»
Αυτοδιοίκηση

Αναθερμαίνονται οι εμπορικές βλέψεις στον Βόρειο Τομέα Αθηνών – Ποια επενδυτικά σχέδια «κυοφορούνται»

Αναθερμαίνονται τα σενάρια για τα εμπορικά κέντρα στον Βόρειο Τομέα Αθηνών και συγκεκριμένα σε Μαρούσι, Λυκόβρυση και Μεταμόρφωση, με επέκταση κάποιων υφιστάμενων, αλλά και τη δημιουργία νέων. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά δημοσίευμα του capital.gr«τα malls που είχαν…γερές βάσεις, κατάφεραν να αντέξουν στην κρίση, εμφανίζοντας, πλέον, σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης.  Ως εκ τούτου, νέα σχέδια υπάρχουν είτε για την επέκταση των υφιστάμενων malls είτε για την υλοποίηση καινούργιων».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο Μαρούσι ζήτημα χρόνου είναι η έναρξη της επέκτασης του δυτικού τμήματος του πρώην IBC, που θα ενοποιηθεί με το Golden Hall, αποκτώντας νέες χρήσεις εμπορίου και αναψυχής, με συνολική μικτή εκμισθώσιμη επιφάνεια 11,5 χιλ. τ.μ. Οι νέοι χώροι θα περιλαμβάνουν πρότυπο μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ στο επίκεντρο θα βρίσκεται η παιδική ψυχαγωγία. Η επένδυση, της τάξης των 25 εκατ. ευρώ, αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του χειμώνα.

Στα όρια Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης, παρότι η σχεδιαζόμενη εμπορική ανάπτυξη του ομίλου Κωνσταντίνου θα αποτελεί επί μακρόν μακέτα, καθώς βρίσκεται σε πρώιμο αδειοδοτικά στάδιο, οι αντιδράσεις δημοτικών παρατάξεων έχουν, ήδη, ξεκινήσει, αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα. Το θέμα είχε προκαλέσει έντονη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης – Πεύκης , όπως είχε αναφερθεί στο σχετικό ρεπορτάζ του enypografa.gr, ενώ αντίστοιχες αντιδράσεις σημειώνονται και στον Δήμο Μεταμόρφωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το capital.gr, το επενδυτικό σχέδιο, με προϋπολογισμό της τάξης των 100 εκατ. ευρώ, θα υποβληθεί προς έγκριση από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων, μέσω του νομοθετικού καθεστώτος, για την επιτάχυνση των μεγάλων επενδύσεων (fast track).

«Η ανάπτυξη, που θα υλοποιηθεί σε ακίνητο στον κόμβο Λυκόβρυσης, θα περιλαμβάνει εκμισθώσιμη επιφάνεια 40.000 τ.μ. και στόχος του επιχειρηματία Παναγιώτη Κωνσταντίνου είναι να μετατραπεί σε προορισμό εμπορίου και ψυχαγωγίας. Κι αυτό με δεδομένο ότι η περιοχή, όπου σχεδιάζεται να επεκταθεί η γραμμή 4 του Μετρό, θα αργήσει να αποκτήσει σύνδεση με μέσο σταθερής τροχιάς», αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Τέλος, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, εξετάζεται να υλοποιηθεί στο Δήμο της Mεταμόρφωσης, στο κτήμα Δηλαβέρη, η μεταφορά του καζίνο της Πάρνηθας, καθώς ένας εκ των βασικών μετόχων του είναι η οικογένεια Λασκαρίδη, η οποία επίσης κατέχει εκεί μεγάλη οικοπεδική έκταση. Στόχος της διοίκησης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου, πρότυπου κέντρου ψυχαγωγίας, το οποίο θα προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο. H επένδυση θα περιλαμβάνει κατασκευή και λειτουργία 7 εστιατορίων, 6 κέντρων διασκέδασης, καθώς και εμπορικών καταστημάτων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet