Επαφές Αλ. Τσίπρα σε Θεσσαλονίκη και Λονδίνο πριν από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ
Πολιτική

Επαφές Αλ. Τσίπρα σε Θεσσαλονίκη και Λονδίνο πριν από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Εβδομάδα ομιλιών και επαφών για την οικονομία, τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, το προσφυγικό και τα εθνικά θέματα, είναι η ερχόμενη για τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πρόκειται να επισκεφθεί, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα, να επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη, το Λονδίνο και τις Βρυξέλλες.

Στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και αναμένεται να αναφερθεί στις εξελίξεις στην οικονομία και τις προοπτικές που ανοίγονται για τις επιχειρήσεις, μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Την Τρίτη 10 Ιουλίου 2018 ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στο Λονδίνο όπου θα πάρει μέρος στη «Διαδικασία του Βερολίνου» για τα Δυτικά Βαλκάνια, μια πρωτοβουλία της Άνγκελα Μέρκελ με την Ελλάδα να προσκαλείται σε αυτή για πρώτη φορά. Στη συνάντηση αυτή θα συζητηθούν οι προοπτικές ένταξης στην Ε.Ε. των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, που για τη Σερβία και το Μαυροβούνιο είναι για το 2025, ενώ για την πΓΔΜ και την Αλβανία η έναρξη των σχετικών διαδικασιών έχει οριστεί για το καλοκαίρι του 2019.

Η εβδομάδα του Έλληνα πρωθυπουργού κορυφώνεται την Τετάρτη στις Βρυξέλλες και τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. Ο Αλέξης Τσίπρας θα συνοδεύεται από τον Νίκο Κοτζιά και τον Πάνο Καμμένο, ενώ μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι αυτό της πρόσκλησης στη Συμμαχία της πΓΔΜ, γι’ αυτό αναμένεται να φτάσει στις Βρυξέλλες και ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Ζόραν Ζάεφ.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet