Πράσινο Κίνημα: ΝΑΙ στην απλή αναλογική, με αλλαγή φιλοσοφίας στην αυτοδιοίκηση
Αυτοδιοίκηση

Πράσινο Κίνημα: ΝΑΙ στην απλή αναλογική, με αλλαγή φιλοσοφίας στην αυτοδιοίκηση

Το Πράσινο Κίνημα χαιρετίζει την είσοδο στη Βουλή του νομοσχεδίου για την απλή αναλογική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Όπως λέει στη σχετική ανακοίνωσή τους, «πρόκειται για πάγια θέση μας, την οποία έχουμε εκφράσει πολλές φορές στο παρελθόν» και προσθέτει: «Ωστόσο, εκτός από την απλή αναλογική υπάρχουν και τα άλλα ζητήματα στη λειτουργικότητα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Διαφωνούμε ριζικά με την πρόταση που έχει κατατεθεί για να μπει πλαφόν εισόδου στις αυτοδιοικητικές εκλογές».

Ειδικότερα, σε δήλωσή, του ο συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης δήλωσε τα εξής: «Στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να υπερασπιστούν προτάσεις παραγωγικής ανασυγκρότησης και νέα βιώσιμα μοντέλα οικονομίας και διαχείρισης. Η απλή αναλογική θα δώσει τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργότερα κύτταρα της δημοκρατίας, τα οποία ήταν ανενεργά και μπορούν να προσδώσουν νέα ώθηση στον αγώνα για τη βιώσιμη ευημερία των πολιτών. Ωστόσο, εμείς ως Πράσινο Κίνημα, προτείνουμε και ένα πλέγμα αλλαγών για την καλύτερη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Από την πλευρά της, η συμπρόεδρος του Κινήματος Ρία Ακρίβου σημειώνει: «Η Αυτοδιοίκηση μπορεί να παίξει ουσιαστικό ρόλο, με τη βιώσιμη διαχείριση των φυσικών πόρων, την εφαρμογή τοπικών σχεδίων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την ενθάρρυνση της παραγωγής και της κατανάλωσης στην πηγή, την επιδίωξη της κοινωνικής συνοχής, την υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, την έμφαση στην ποιότητα ζωής, την προστασία της υγείας και του φυσικού περιβάλλοντος. Η απλή αναλογική, αν συνδυαστεί και με συγκεκριμένες αλλαγές στη φιλοσοφία της Αυτοδιοίκησης, θα μπορέσει να εισαγάγει μία νέα εποχή με πολλά οφέλη για την κοινωνία και τους πολίτες».

Παράλληλα, το Πράσινο Κίνημα προτείνει αλλαγή εκλογικού νόμου με καθιέρωση απλής αναλογικής σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες από τις επόμενες εκλογές.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet