«Λες και ήταν χθες…» στην πλατεία Αγίου Γεωργίου Μελισσίων
Πολιτισμός

«Λες και ήταν χθες…» στην πλατεία Αγίου Γεωργίου Μελισσίων

Αφιέρωμα στην ελληνική ρετρό μουσική με τίτλο «Λες και ήταν χθες…» θα πραγματοποιήσει η «Big Band» Στρατιωτικής Μουσικής ΑΣΔΥΣ το Σάββατο 14 Ιουλίου 2018 στις 21:00 στην πλατεία Αγίου Γεωργίου Μελισσίων.

Αφιέρωμα στην ελληνική ρετρό μουσική στην πλατεία Αγίου Γεωργίου Μελισσίων

Ένα ταξίδι στο χθες με τραγούδια που δεν γίνεται να ξεχάσουμε, κλασικά τραγούδια που σίγουρα πρέπει να θυμόμαστε…

Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΟΠΑΘ) Δήμου Πεντέλης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δ.Κ. Μελισσίων και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για την Big Band

Η Big Band της Στρατιωτικής Μουσικής Φρουράς Αθηνών δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2011. Το ρεπερτόριο της περιέχει κλασικά κομμάτια της jazz και της latin μουσικής, καθώς και διασκευές ελληνικών κομματιών, σε ανάλογο ύφος, αλλά όχι μόνο. Έχει εμφανισθεί σε ποικίλους χώρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως το Belgrade Summer Festival «BELEF» της Σερβίας (2014), το Μουσείο Ακροπόλεως (2011, 2015), το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών (2015, 2016), το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών (2015, 2016), το Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Παλλήνης (2016), καθώς και σε ραδιοφωνική εκπομπή του Τρίτου Προγράμματος (2016) και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στα πλαίσια του 7ου Συνεδρίου ΕΕΜΕ (2015), λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές. Σημαντικές ήταν, επίσης, και οι εμφανίσεις της στη μεγαλύτερη διοργάνωση «Jazz» στη χώρα μας, το 16ο και 17ο Athens Jazz Technopolis Festival στο Γκάζι του Δήμου Αθηναίων, στο Φεστιβάλ «Ρετρομάνια» της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Το 2015 κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο με τίτλο «STUDIO E2», μια ανεξάρτητη παραγωγή του ΓΕΣ, με την υποστήριξη της ΕΡΤ.

Διεύθυνση μπάντας: Τ/χης (ΜΣ) Μιχαήλ Χασούρης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet