Οριστικά την Πέμπτη το ραντεβού Τσίπρα – Ερντογάν στις Βρυξέλλες
Πολιτική

Οριστικά την Πέμπτη το ραντεβού Τσίπρα – Ερντογάν στις Βρυξέλλες

Οριστικοποιήθηκε το ραντεβού του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση των δύο ηγετών θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 2.30μ.μ. (3.30 ώρα Ελλάδας), με το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών να βρίσκεται στο επίκεντρο των συνομιλιών από τον Έλληνα πρωθυπουργό, χωρίς να παραλείπει να θίξει και όλες τις εκκρεμότητες μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και το Κυπριακό.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο κ. Τσίπρας προτίθεται να θέσει το θέμα των δύο ενστόλων σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις επαφές που θα έχει στις Βρυξέλλες την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Άγκυρα φέρεται ενοχλημένη από την απόφαση της Αθήνας να μην στείλει αντιπροσωπεία στην τελετή ορκωμοσίας του κ. Ερντογάν στην προεδρία, όμως ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι πρωτεύων για την ελληνική πλευρά είναι η ατζέντα που θα προωθήσει ο κ. Τσίπρας στη σύνοδο της Συμμαχίας για απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών που κρατούνται επί τέσσερις μήνες στην Αδριανούπολη.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet