Στα δικαστήρια της Ευελπίδων, δίπλα στους εργαζόμενους Καθαριότητας του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, η Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη
Κοινωνία

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων, δίπλα στους εργαζόμενους Καθαριότητας του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, η Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη

Δίπλα στους συμβασιούχους εργαζομένους στην Καθαριότητα του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, που έδιναν σήμερα κρίσιμη μάχη στα δικαστήρια της Ευελπίδων για την παράταση παραμονής τους στην εργασία τους, βρέθηκε η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη.

Μαζί με τον επίσης ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Λυκόβρυσης – Πεύκης και δικηγόρο Γιώργο Κωνσταντόπουλο, η κ. Πατούλη συνομίλησε με τους εργαζόμενους του Δήμου και τους επανέλαβε τη δέσμευσή της να σταθεί στο πλευρό τους μέχρι την τελική δικαίωση του αγώνα τους και τη μονιμοποίησή τους.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «δυστυχώς, για άλλη μια φορά, η στήριξη από πλευράς της διοίκησης του Δήμου ήταν ανύπαρκτη, παρά το γεγονός της πρόσφατης ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, να συνδράμει τους εργαζομένους στις δικαστικές διεκδικήσεις τους. Η έμμισθη δικηγόρος του Δήμου ήταν σε κανονική άδεια, η δικηγόρος που της ανατέθηκε η υπόθεση είχε ατύχημα και τελικώς ο Δήμος δεν εκπροσωπήθηκε επισήμως στην εξέταση των ασφαλιστικών μέτρων, αφού ο δήμαρχος -που θα μπορούσε να αναλάβει το συγκεκριμένο ρόλο- επέλεξε κι αυτός να απουσιάζει».

Τελικώς, το αίτημα αναβολής του Δήμου απερρίφθη, η συζήτηση πραγματοποιήθηκε και μέχρι την έκδοση της απόφασης, οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν στην εργασία τους στη βάση της προσωρινής διαταγής.

Σχολιάζοντας τη σημερινή δικαστική εξέλιξη η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μ. Πατούλη-Σταυράκη δήλωσε:

«Δυστυχώς και σήμερα αποδείχθηκε, για άλλη μια φορά, η προχειρότητα με την οποία η διοίκηση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης αντιμετωπίζει το μείζον θέμα των εργαζομένων στην καθαριότητα. Αποδεικνύοντας αυτό που όλοι γνωρίζουμε, ότι δηλαδή με “βαριά καρδιά” συναίνεσε, μετά την πίεση των δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας, να δηλώσει στο πλευρό των εργαζομένων, χωρίς ουσιαστικά να το θέλει.

»Παρ’ όλα αυτά, οι εργαζόμενοι παραμένουν προς το παρόν στις εργασίες τους κι ευελπιστούμε ότι και η τελική δικαστική έκβαση της υπόθεσής τους θα είναι θετική γι’ αυτούς.

»Όμως για να το πετύχουμε αυτό ο αγώνας πρέπει να συνεχισθεί με την ίδια ένταση και το ίδιο πάθος μέχρι την τελική δικαίωση. Και σε αυτόν τον αγώνα θα πρέπει όλοι να είμαστε παρόντες, όχι από κάποια διάθεση λαϊκισμού ή για να γινόμαστε αρεστοί, όπως κάποιοι υποστηρίζουν, διαστρέφοντας την πραγματικότητα, αλλά γιατί οι εργαζόμενοι αυτοί -όπως έχει παραδεχθεί και η ίδια η διοίκηση του Δήμου- καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στην υπηρεσία Καθαριότητας και χωρίς την παρουσία τους η πόλη δεν μπορεί να λειτουργήσει.

»Μας αφήνουν αδιάφορους τα μικροπολιτικά παιχνίδια ορισμένων. Για εμάς δεν υπάρχουν κόμματα, χρώματα και σκοπιμότητες όταν διακυβεύεται το αναφαίρετο δικαίωμα στην εργασία ακόμη κι ενός ανθρώπου. Θα αγωνισθούμε μέχρι να προσληφθεί και ο τελευταίος εργαζόμενος που χρειάζεται για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, έτσι ώστε οι δημότες μας να απολαμβάνουν το επίπεδο υπηρεσιών για το οποίο πληρώνουν».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet