Θα γίνει ο μοιραίος άνθρωπος για την Αυτοδιοίκηση ο Πάνος Σκουρλέτης;
Πρόσωπα

Θα γίνει ο μοιραίος άνθρωπος για την Αυτοδιοίκηση ο Πάνος Σκουρλέτης;

O υπουργός Εσωτερικών δεν μπορεί να κρύβεται πλέον. Οι διπλές κάλπες, των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών (και στο… βάθος τριπλές, αν «κολλήσουν» από δίπλα και οι εθνικές), καταρρίπτουν κάθε προσπάθεια να προβληθεί το νομοθετικό μόρφωμα του «Κλεισθένη Ι» ως ειλικρινή προσπάθεια να μεταρρυθμιστεί η Αυτοδιοίκηση και να διορθωθούν όσα «στραβά» δημιούργησε η προηγούμενη αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη».

Ακόμη και ο πλέον καλόπιστος κριτής δεν μπορεί παρά να αναγνωρίσει ότι όλα έγιναν για να περάσει από το «πίσω παράθυρο» μια «νόθα» μορφή απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, μοναδικός στόχος της οποίας είναι να «μπαχαλοποιήσει» τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δίνοντας τη δυνατότητα στις παρατάξεις που στηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ να διασωθούν από το επικείμενο εκλογικό ναυάγιό τους.

Ο Πάνος Σκουρλέτης είναι απλώς ο εκτελεστής ενός σχεδίου που είχε από καιρό «εξυφανθεί» κατά της Αυτοδιοίκησης, αφού ο χώρος δεν ελεγχόταν από «φίλα προσκείμενες» δυνάμεις. Έτσι, αρχικώς επιχειρήθηκε η απαξίωση του θεσμού, με συστηματική επίθεση στους αιρετούς που τον υπηρετούν και εν συνεχεία άρχισε η μεθοδική «αφυδάτωση» των ήδη περιορισμένων εξουσιών του.

Ουδείς γνωρίζει γιατί ο Πάνος Σκουρλέτης επέλεξε να συνδέσει το όνομά του και την υπουργία του με ένα νομοθέτημα που θεωρείται βέβαιο ότι θα προκαλέσει «ντόμινο» αρνητικών εξελίξεων στην Αυτοδιοίκηση, με ανυπολόγιστες συνέπειες σε ένα κοινωνικό σώμα που ακόμη προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές που του προξένησε -κι εξακολουθεί να του προκαλεί- η πολύχρονη οικονομική κρίση.

Κομματική πειθαρχία, προσωπική ιδεοληπτική εμμονή, απλή αλαζονεία, ποιος ξέρει; Το βέβαιο είναι ότι ο κ. υπουργός έχει παρακολουθήσει ελάχιστα Δημοτικά Συμβούλια και έχει περπατήσει ακόμη λιγότερο στις γειτονιές. Διαφορετικά, δεν μπορεί, θα είχε αφουγκραστεί ότι ο νόμος που θα βγει από τη Βουλή για να πάει προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως μόνο τιμή δεν του περιποιεί.

Εκτός κι αν για τον ίδιο το κομματικό καθήκον είναι πάνω απ’ όλα, οπότε και δεν τον ενδιαφέρει αν θα γίνει ο μοιραίος άνθρωπος για την Αυτοδιοίκηση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet