Τουρκία: Ισόβια κάθειρξη σε 72 κατηγορούμενους πραξικοπηματίες
Κόσμος

Τουρκία: Ισόβια κάθειρξη σε 72 κατηγορούμενους πραξικοπηματίες

Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε τουρκικό δικαστήριο 72 κατηγορούμενος για τον ρόλο τους στις συγκρούσεις που σημειώθηκαν σε μια κρεμαστή γέφυρα στην Κωνσταντινούπολη και κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 34 άνθρωποι, στη διάρκεια της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος που πραγματοποιήθηκε πριν από δύο χρόνια.

Αναμένεται επίσης να εκδοθούν οι ετυμηγορίες για άλλους 71 κατηγορουμένους στην υπόθεση. Οι κατηγορίες σε βάρος τους είναι ότι σκότωσαν εσκεμμένα αμάχους, οι οποίοι τη νύχτα της 15ης Ιουλίου 2016 είχαν υπακούσει σε έκκληση του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν να αψηφήσουν τους πραξικοπηματίες, πάνω σε μια γέφυρα του Βοσπόρου.

Οι ετυμηγορίες ανακοινώθηκαν ενώ η χώρα ετοιμάζεται για την επέτειο, την Κυριακή, της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 και ο Ερντογάν γιορτάζει την πρόσφατη εκλογή του ως του πρώτου επικεφαλής του νέου προεδρικού συστήματος της χώρας.

Η γέφυρα, η οποία μετονομάσθηκε σε «Γέφυρα των Μαρτύρων της 15ης Ιουλίου», ήταν το επίκεντρο συγκρούσεων τη νύχτα του πραξικοπήματος. Ανάμεσα στους ανθρώπους που έχασαν εκεί τη ζωή τους ήταν ο Ερόλ Ολτσόκ, ένας διαφημιστής ο οποίος είχε αναλάβει πολιτικές εκστρατείες για το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν, και ο 17χρονος γιος του.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν διαρκώς εκπομπές για την επέτειο του πραξικοπήματος. Τα τηλεοπτικά δίκτυα μεταδίδουν εικόνες από στρατιώτες που συμμετείχαν στο πραξικόπημα να παραδίδονται και να τους αφαιρούν τα ρούχα και τα όπλα τους και μαντιλοφορούσες γυναίκες να βρίσκονται αντιμέτωπες με άρματα μάχης στους δρόμους.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet