Το έργο του ΕΔΔΥΠΠΥ παρουσίασε ο Γ. Πατούλης
Αυτοδιοίκηση

Το έργο του ΕΔΔΥΠΠΥ παρουσίασε ο Γ. Πατούλης

Στην ημερίδα με θέμα: «Η Διοικητική Μεταρρύθμιση και η οικονομική διαχείριση στους Δήμους. Τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και τα αναπτυξιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014-2020» συμμετείχε ο πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να μιλήσει για τα Διαδημοτικά Δίκτυα Πρόληψης Υγείας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Κατά την εισήγησή του, ο πρόεδρος του Δικτύου αναφέρθηκε στην υγεία και, κυρίως, στον σημαντικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πρωταρχικός σκοπός του Δήμου ανέφερε ότι οφείλει να είναι η διαφύλαξη της υγείας των δημοτών του με την προώθηση υγιών συμπεριφορών, την καταπολέμηση των κοινωνικών και περιβαλλοντικών παραγόντων που επηρεάζουν αρνητικά την υγεία και την έγκαιρη αναγνώριση των απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων. Στόχος όλων των παραπάνω, όπως είπε, είναι η παράταση του προσδόκιμου ζωής. Ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ, επιπλέον, τόνισε ότι οι άποροι και οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας θα πρέπει να λαμβάνουν δωρεάν πρωτοβάθμια περίθαλψη όταν έχουν ανάγκη.

Κάνοντας μία ευρεία παρουσίαση του Δικτύου ο κ. Γ. Πατούλης μίλησε για τη δεκάχρονη διαδρομή του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας που αριθμεί 154 Δήμους-μέλη πανελλαδικά με την επίσημη αναγνώρισή του από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) ως φορέα-εκπρόσωπό του στην Ελλάδα μέσα από δράσεις και πολιτικές που κινούνται με κύριο άξονα την πρόληψη.

Τελειώνοντας την εισήγησή του ο πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας αναφέρθηκε στα Κέντρα Πρόληψης Υγείας (ΚΕ.Π. Υγείας) ενός θεσμού που ξεκινάει πιλοτικά με τη συμμετοχή 14 Δήμων κατόπιν έγκρισης του ΕΣΠΑ. Στόχος των ΚΕ.Π. Υγείας θα είναι να εξασφαλίζουν στους πολίτες παροχή πληροφοριών-συμβουλευτική, ηλεκτρονικές υπηρεσίες σχετικές με την υγεία και τον προσανατολισμό των δημοτών στις κατάλληλες Υπηρεσίες Υγείας.

Στην Ημερίδα επίσης εισηγητές ήταν οι: Άγγελος Κότιος, καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Αναπτυξιακών Σχέσεων, κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Παν/μίου Πειραιώς, επιστημονικός υπεύθυνος του Προγράμματος Εξειδίκευσης των Μεταρρυθμίσεων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, Ιωάννης Μέξης, δ/νων σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ, Παναγιώτης Μακρυγιάννης, πρ. συντονιστής της Ομάδας Υποστήριξης Δικαιούχων, Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης (ΜΟΔ Α.Ε.) των Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, Εμμανουήλ Κουτουλάκης, υπ. δρ. του Παν/μίου Πειραιώς, πρ. σύμβουλος υπουργείου Ανάπτυξης, εμπειρογνώμονας Τοπικής Ανάπτυξης στην Ομάδα Εργασίας Εξειδίκευσης των Μεταρρυθμίσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τέλος, παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Ασπρόπυργου Νικόλαος Μελετίου, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας Γεώργιος Δρίκος, καθώς και στελέχη των Δημοτικών Ομάδων και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet