Δήμος Παλλήνης: Αναγκαιότητα διαχωρισμού ογκωδών απορριμάτων από τα κλαδιά
Αυτοδιοίκηση

Δήμος Παλλήνης: Αναγκαιότητα διαχωρισμού ογκωδών απορριμάτων από τα κλαδιά

Για την αναγκαιότητα διαχωρισμού ογκωδών απορριμάτων από τα κλαδιά ενημερώνει τους πολίτες ο Δήμος Παλλήνης ζητώντας τη συνεργασία τους προκειμένου να διατηρείται η πόλη καθαρή.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του ο Δήμος επισημαίνει τα εξής:

Η διατήρηση και καθαριότητα του αστικού μας περιβάλλοντος, είναι ευθύνη και υποχρέωση όλων μας. Ο Δήμος Παλλήνης, με σταθερή την προσήλωσή του στην προστασία και τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια πάνω σε αυτό το στόχο.

Ο Δήμος Παλλήνης, κινούμενος στο παραπάνω πλαίσιο, παρακαλεί τους δημότες και τους κατοίκους, να εναποθέτουν τα ογκώδη ή μη οικιακά απορρίμματα, ξεχωριστά από τα κλαδέματα δένδρων, γιατί τα τελευταία αξιοποιούνται ως λίπασμα.

Τα ανάμικτα απορρίμματα δεν τα δέχεται ούτε η χωματερή ούτε το Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης (ΕΜΑΚ) και επιπλέον όταν διαπιστωθεί η ανάμιξη απορριμμάτων με κλαδιά επιβάλλεται ποινή (πρόστιμο) στον Δήμο.

Για τα ογκώδη αντικείμενα επικοινωνούμε με τον Δήμο, ώστε να προγραμματιστεί η περισυλλογή τους. 

Η εικόνα των πεταμένων καναπέδων και των παλιών επίπλων δίπλα στους κάδους θα πρέπει να εκλείψει. Τα απορριμματοφόρα δεν έχουν δυνατότητα για περισυλλογή τέτοιων ογκωδών αντικειμένων.

Ο Δήμος έχει έκταση περίπου 30 τετραγωνικά χιλιόμετρα και ένα οδικό δίκτυο εντός και εκτός σχεδίου πολλών χιλιομέτρων. Κατά συνέπεια δεν είναι εύκολος ο εντοπισμός και η περισυλλογή απορριμμάτων ή προϊόντων κλαδέματος χωρίς τη συνεργασία των συμπολιτών μας σε κάθε γειτονιά.

Προσδοκούμε στη συνεργασία σας. Η εφαρμογή του κανονισμού καθαριότητας είναι επιβεβλημένη για να διατηρήσουμε την πόλη μας καθαρή.

Επίσης, σας υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος δεν περισυλλέγει οικοδομικά απόβλητα (μπάζα). Η ευθύνη απομάκρυνσης και απόρριψής τους γίνεται από τον παραγωγό τους σύμφωνα και με τις διατάξεις του κανονισμού καθαριότητας.

Με το παρόν ενημερωτικό δελτίο, ευελπιστούμε να θέσουμε από κοινού τις βάσεις για να αλλάξουμε την εικόνα της πόλης μας, δημιουργώντας μαζί τον ιδανικό τόπο για τα παιδιά μας, συμβάλλοντας στην περιβαλλοντική διαπαιδαγώγησή τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet