Στο Μαξίμου εκτάκτως ο Νίκος Κοτζιάς
Πολιτική

Στο Μαξίμου εκτάκτως ο Νίκος Κοτζιάς

Για όλα τα τρέχοντα θέματα, με έμφαση στις εξελίξεις με τη Ρωσία, συζήτησαν το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, κατά τη συζήτηση υπογραμμίστηκε ότι η Ελλάδα θα απαντά αποφασιστικά όποτε θίγεται ζήτημα εθνικής κυριαρχίας, τονίζοντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση ακολουθεί και θα συνεχίσει να ακολουθεί την πάγια πολιτική της για προώθηση των σχέσεων με την Ρωσία σε διμερές και πολυμερές επίπεδο.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το πρακτορείο Tass, επικαλούμενο τον Ρώσο πρέσβη στην Αθήνα, Σεργκέι Μασλόφ, η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας στην Ελλάδα αναβάλλεται. Σύμφωνα με τον Ρώσο πρέσβη, δεν είναι πλέον κατάλληλη η χρονική περίοδος του Φθινοπώρου για έλθει στην Ελλάδα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Μασλόφ προανήγγειλε επίσης ότι η Ρωσία θα απελάσει Έλληνες διπλωμάτες.

Ανέφερε πάντως ότι ο αριθμός των διπλωματών που θα απελαθούν και η ημερομηνία που αυτό θα συμβεί δεν έχουν ακόμη καθοριστεί. «Σύμφωνα με την υπάρχουσα πρακτική, θα υπάρξουν αντίποινα», πρόσθεσε.

Με αφορμή δηλώσεις του Ρώσου πρέσβη, ελληνικές διπλωματικές πηγές σχολίασαν ότι το αίτημα της επίσκεψης Λαβρόφ στην Αθήνα είχε διατυπωθεί από τη ρωσική πλευρά.

Οι ίδιες διπλωματικές πηγές επισήμαναν, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ότι σε κάθε περίπτωση ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είναι καλοδεχούμενος στην Αθήνα.

Ρωσική πρεσβεία: Η Αθήνα ζήτησε την επίσκεψη Λαβρόφ

Η ελληνική πλευρά ήταν εκείνη που ζήτησε την επίσκεψη Λαβρόφ στην Αθήνα υποστηρίζει πάντως η ρωσική πρεσβεία, η οποία σε ανάρτησή της στο Twitter παραθέτει παλαιότερες δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

«Δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Ν. Κοτζιά, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον ομόλογό του της Ρωσικής Ομοσπονδίας, S. Lavrov (Μόσχα, 13.06.2018): “Επιβεβαιώσαμε την πρόσκληση στον ομόλογό μου να έρθει στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο”», σημειώνει στην ανάρτησή της η ρωσική πρεσβεία.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet