ΠΟΕΔΗΝ: Στο έλεος του Θεού όποιος αρρωστήσει απόγευμα ή νύχτα στη δυτική Ελλάδα
Κοινωνία

ΠΟΕΔΗΝ: Στο έλεος του Θεού όποιος αρρωστήσει απόγευμα ή νύχτα στη δυτική Ελλάδα

Για υπολειτουργία των Υγειονομικών Μονάδων στη δυτική Ελλάδα, «τώρα που η τουριστική κίνηση είναι αυξημένη», κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Όπως υποστηρίζει, η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Κέρκυρας υπολειτουργεί λόγω έλλειψης παθολόγων, ενώ ο αξονικός τομογράφος του Νοσοκομείου είναι συνεχώς χαλασμένος. Επιχειρούν δύο ασθενοφόρα στην Κέρκυρα, αντί για πέντε στη βάρδια, και τις διακομιδές κάνουν οι ιδιώτες.

«Έκλεισε η Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Πρέβεζας. Ξέμεινε μόνο με έναν γιατρό παθολόγο, όπως ανακοίνωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου σε συνέντευξη Τύπου. Τα ΤΕΠ λειτουργούν με δύο αγροτικούς ιατρούς και εφημερεύουν ιατροί από τα Κέντρα Υγείας της περιοχής. Εξ αυτού βάζουν λουκέτο τα Κέντρα Υγείας» καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, και το Νοσοκομείο της Λευκάδας υπολειτουργεί, λόγω έλλειψης βασικών ιατρικών ειδικοτήτων και νοσηλευτικού προσωπικού. Υπηρετούν μόνο δύο παθολόγοι, δύο καρδιολόγοι (ένας με απόσπαση), ένας παιδίατρος, ένας επικουρικός ουρολόγος, ένας οφθαλμίατρος, ένας επικουρικός χειρουργός -«ουσιαστικά δεν γίνονται χειρουργεία», ένας γυναικολόγος κι ένας νευρολόγος, ενώ ΩΡΛ δεν έχει.

«Τόλμησε να ασθενήσει η επικουρική παιδίατρος και απολύθηκε από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Λευκάδας, αν και βρισκόταν σε νόμιμη αναρρωτική άδεια. Πώς μπορεί να λειτουργήσει το Νοσοκομείο με τέτοια επισφαλή ιατρική κάλυψη;» διερωτάται η ΠΟΕΔΗΝ.

«Το Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας κλείνει κάθε μέρα στις 3 το μεσημέρι, πολλές ημέρες καλύπτεται με έναν αγροτικό ιατρό, οι κάτοικοι είναι εξαγριωμένοι. Το Κέντρο Υγείας Πάργας και το Κέντρο Υγείας Καναλακίου για 15 ημέρες τον μήνα κλείνουν στις 3 το μεσημέρι. Το Κέντρο Υγείας Παξών κάθε μέρα κλείνει στις 10 το βράδυ» απαριθμεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

«Όποιος αρρωστήσει το απόγευμα ή τη νύχτα είναι στο έλεος του Θεού. Και μιλάμε για μέρη με μεγάλη τουριστική κίνηση» καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet