Κώστας Μπακογιάννης: Το σκέφτομαι να κατέβω υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων
Αυτοδιοίκηση

Κώστας Μπακογιάννης: Το σκέφτομαι να κατέβω υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων

«Το σκέφτομαι» απάντησε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, σε ερώτηση για το εάν ενδιαφέρεται να διεκδικήσει τον Δήμο της Αθήνας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

«Έχω ακόμα δουλειά να κάνω. Είμαι περιφερειάρχης, με έχουν τιμήσει 160.000 με την εμπιστοσύνη τους κι οφείλω αυτό να το ανταποδώσω μέχρι τέλους. Η αλήθεια είναι ότι πάρα πολλοί άνθρωποι συζητάνε το όνομα μου για τον Δήμο Αθηναίων, δεν σας κρύβω ότι είναι τιμή αυτό. Το σκέφτομαι, δεν μπορώ να πω ότι δεν το σκέφτομαι, όμως ξέρω πάρα πολύ καλά ότι η Αθήνα είναι μια πάρα πολύ μεγάλη υπόθεση κι αυτή είναι μια απόφαση την οποία θα πάρω τη σωστή στιγμή και προφανώς θα την ανακοινώσω. Μέχρι τότε, όμως, θα συνεχίσω να κάνω αυτό που ξέρω να κάνω που είναι η δουλειά μου» είπε στα «Παραπολιτικά 90,1».

Ερωτηθείς αν μια ενδεχόμενη υποψηφιότητά του θα έχει και κομματική σφραγίδα, ο κ. Μπακογιάννης σημείωσε ότι «ο καθένας μας έχει ένα στίγμα, πάντα επιζητώ τη μεγαλύτερη δυνατή συνεργασία. Πάντα προσπαθώ να χτίζω ομάδες οι οποίες να υπερβαίνουν κόμματα και ιδεολογίες, ομάδες που να απευθύνονται σε όλο τον κόσμο, και πάντα δίνω μια μάχη να κρατάμε τα κόμματα μακριά από την Αυτοδιοίκηση. Ο καθένας μας είναι αυτό που είναι, δεν έχει κανένα νόημα να κρυβόμαστε, κι αυτά τα λέω με τη γνώση τού πώς έχω πορευτεί όλα αυτά τα χρόνια. Είμαι της άποψης ότι μπορεί στις εθνικές εκλογές να ψηφίζουμε διαφορετικά, αλλά μπορούμε κάλλιστα στις αυτοδιοικητικές εκλογές να είμαστε “μπετόν”, κι αυτό είναι και η μαγεία της Αυτοδιοίκησης. Δεν εκλέγει κανείς κομματάρχη. Περιφερειάρχη και δήμαρχο εκλέγει, κι αυτό θα πρέπει να το θυμόμαστε πάρα πολύ καλά και να μη παρασυρόμαστε» ανέφερε.

Σχετικά με τον «Κλεισθένη», ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας υποστήριξε ότι «δεν δίνει καμία πραγματική λύση σε κανένα πραγματικό πρόβλημα της αυτοδιοίκησης» και πως «δεν είναι πρόβλημα η διαδικασία εκλογής των αυτοδιοικητικών».

«Μας έχει παγιδεύσει η κυβέρνηση σε μια συζήτηση που δεν τιμά κανέναν μας. Δίνουμε την εντύπωση με τον “Κλεισθένη” ότι όλοι ενδιαφερόμαστε για την καρέκλα» σημείωσε, τονίζοντας πως το νομοσχέδιο δεν κάνει βήματα μπροστά και είναι μια χαμένη ευκαιρία.

Ερωτηθείς για ενδεχόμενες τριπλές εκλογές, ο Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε ότι «ένα καλό είχε κάνει ο κ. Σκουρλέτης, ότι αποσύνδεσε την αυτοδιοικητική εκλογή από τις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές και η λογική ήταν ότι έτσι πετυχαίνουμε τη λεγόμενη αποπολιτικοποίηση των αυτοδοικητικών εκλογών και της Αυτοδιοίκησης. Ένα θετικό στοιχείο είχε ο “Κλεισθένης” και το άλλαξε και αυτό» υποστήριξε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet