Ο ΣΠΑΠ στην κατάσβεση πυρκαγιάς σε αποθήκη παλετών στο Μενίδι
Αυτοδιοίκηση

Ο ΣΠΑΠ στην κατάσβεση πυρκαγιάς σε αποθήκη παλετών στο Μενίδι

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού συμμετείχε με εθελοντές, τρία οχήματα και επικεφαλής τον πρόεδρό του, Βλάσση Σιώμο, στην κατάσβεση πυρκαγιάς που ξέσπασε σε αποθήκη παλετών στο Μενίδι Αττικής, κοντά στον κόμβο Καλυφτάκη.

Παρών στον τόπο της πυρκαγιάς, εκτός από τον πρόεδρο του ΣΠΑΠ και γενικού γραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσση Σιώμου, ήταν ο αντιδήμαρχος Εκάλης και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κηφισιάς και μέλος της Ε.Ε. του ΣΠΑΠ Δημήτρης Λιανός.

Παρούσες οι εθελοντικές ομάδες του Αγίου Στεφάνου, της Εκάλης, καθώς και η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κηφισιάς.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Βρεθήκαμε πολύ γρήγορα στο συμβάν, ευθύς αμέσως μετά την εκδήλωσή του, με οχήματα, εργαζομένους και εθελοντές που βρίσκονταν σε κατάσταση επιφυλακής. Το Πυροσβεστικό Σώμα, αλλά και η Αυτοδιοίκηση, που συνέδραμε και βοήθησε σημαντικά, αλλά, καθώς και η έγκαιρη επέμβαση ενός πυροσβεστικού ελικοπτέρου κατάφεραν να θέσουντη φωτιά υπό απόλυτο έλεγχο και να την κατασβήσουν πριν επεκταθεί σε διπλανά εργοστάσια όπου και υπήρχαν εύφλεκτες ύλες.

»Συγχαρητήρια σε όλους, στο Πυροσβεστικό Σώμα, τους εργαζομένους και εθελοντές του ΣΠΑΠ, αλλά και των υπολοίπων εθελοντικών ομάδων, τους αιρετούς και τα στελέχη των Δήμων για την ταχύτητα επέμβασης και την αποτελεσματικότητα που επέδειξαν.

»Η σημερινή μας προσπάθεια αποδεικνύει για ακόμη μία φορά τον βαθμό απόλυτης ετοιμότητας στον οποίο βρίσκονται διοίκηση, εργαζόμενοι, εθελοντές και οχήματα του ΣΠΑΠ. Αυτός ο αυξημένος βαθμός επιφυλακής θα εξακολουθήσει να υφίσταται έως το τέλος της αντιπυρικής περιόδου, προκειμένου να είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα για να προστατέψουμε κατά το ανθρωπίνως δυνατόν τόσο το Πεντελικό βουνό, όσο και τις αστικές και περιαστικές περιοχές των Δήμων μας, όταν και όποτε το απαιτούν οι περιστάσεις».

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet