Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας στον Δήμο Γαλατσίου σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ

0
73 Προβολές

O Δήμος Γαλατσίου, στο πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), διοργάνωσε δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας, από τις 11 έως τις 17 Ιουλίου 2018, με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης.

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Ιατρείο, στο δημαρχείο και στο Γυμναστήριο Γυναικών του Δήμου Γαλατσίου και εξετάστηκαν συνολικά 177 γυναίκες και άνδρες.

Με αφορμή αυτή τη δράση ο κ. Πέτρος Βάσιλας, οδοντίατρος και αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Γαλατσίου σημείωσε: «Η καθιστική ζωή, το άγχος και η κακή διατροφή αποτελούν συνθήκες που ευνοούν την ανάπτυξη οστεοπόρωσης, ιδιαίτερα στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση. Σε πρώιμο στάδιο η οστεοπόρωση δεν έχει συμπτώματα. Η μέτρηση οστικής πυκνότητας είναι μια ανώδυνη εξέταση, που μπορεί να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και να προλάβει πτώσεις και κατάγματα, ακολουθώντας πάντα τις συμβουλές του ορθοπεδικού».

Από την πλευρά του ο ορθοπεδικός ιατρός Γιώργος Πατούλης, ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ αλλά και του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, ανέφερε: «Η πρόληψη των δημοτών είναι στις άμεσες προτεραιότητές του Δικτύου Υγιών Πόλεων. Με προσυμπτωματικό έλεγχο αντιμετωπίζονται έγκαιρα πολλά νοσήματα».

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up