Γιώργος Θωμάκος: Η απλή αναλογική θα «γονατίσει» τους δήμους μας
Πολιτική

Γιώργος Θωμάκος: Η απλή αναλογική θα «γονατίσει» τους δήμους μας

Έκπληκτος από την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην εφαρμογή της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, μέσα σ’ αυτή τη συγκυρία, δήλωσε ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Επικοινωνία 94FM» και την εκπομπή «Δημοτικές Διαπλοκές».

«Στην πρώτη τουλάχιστον περίοδο εφαρμογής της, η απλή αναλογική θα γονατίσει τους δήμους μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Θωμάκος, ο οποίος ταυτόχρονα προέβλεψε ακυβερνησία σε πάρα πολλούς δήμους, μετά τις επικείμενες εκλογές.

Αναφερόμενος στη στάση που τήρησε η ΚΕΔΕ σε όλη την πορεία διαλόγου προς τον «Κλεισθένη Ι», ο δήμαρχος Κηφισιάς υποστήριξε ότι συμμετείχε υπέρ του δέοντος σοβαρά και τεκμηριωμένα, καταθέτοντας μελετημένες προτάσεις, που ωστόσο δεν έτυχαν της ανταπόκρισης του υπουργείου Εσωτερικών.

«Δεν πρόκειται για μεταρρύθμιση, αφού η γραφειοκρατία, που δένει χειροπόδαρα τους δήμους, δεν αλλάζει», σημείωσε με νόημα ο κ. Γιώργος Θωμάκος.

Ο ίδιος έκανε ιδιαίτερη μνεία στην καθιέρωση της τοπικής Δημοκρατίας που έφερε η δημοτική του Αρχή, μέσω των συνοικιακών συνελεύσεων, των συνοικιακών συμβουλίων και του συμμετοχικού προϋπολογισμού.

Τέλος, ο δήμαρχος χαρακτήρισε τον πολιτισμό και τις ποιοτικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Κηφισιάς ως το «δυνατό χαρτί» της παρούσας διοίκησης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet