Γερμανία: Επίθεση με μαχαίρι σε λεωφορείο εν κινήσει – 14 τραυματίες
Κόσμος

Γερμανία: Επίθεση με μαχαίρι σε λεωφορείο εν κινήσει – 14 τραυματίες

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες γερμανικών μέσων ενημέρωσης, δύο εξ αυτών σοβαρά, σε επίθεση με μαχαίρι εντός λεωφορείου στην πόλη Λίμπεκ στη βόρεια Γερμανία.

Ο φερόμενος δράστης της επίθεσης, ο οποίος είναι περίπου 30-35 ετών, συνελήφθη, ενώ κατά τις γερμανικές Αρχές -οι οποίες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση- δεν υπάρχουν νεκροί.

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στην εφημερίδα «Lübecker Nachrichten», ένας εκ των επιβατών του λεωφορείου έριξε κάτω το σακίδιό του και κατόπιν έβγαλε ένα μαχαίρι, με το οποίο επιτέθηκε αδιακρίτως στους συνεπιβάτες του.

«Ένα από τα θύματα είχε μόλις παραχωρήσει τη θέση του σε μια ηλικιωμένη, όταν ο δράστης τον μαχαίρωσε στο στήθος» περιέγραψε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Ο οδηγός σταμάτησε το λεωφορείο και δέχθηκε επίσης επίθεση από τον δράστη, σύμφωνα με τις μαρτυρίες. Στη συνέχεια, άνοιξε τις πόρτες για να βγουν οι επιβαίνοντες, όπως περιέγραψε η ίδια πηγή.

Νωρίτερα, η αστυνομία στο κρατίδιο Σλέσβιχ-Χόλσταϊν, όπου βρίσκεται το Λίμπεκ, ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι ισχυρές δυνάμεις της έχουν αναπτυχθεί στην πόλη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Luebecker Nachrichten», ο ύποπτος της επίθεσης στο λεωφορείο είναι ένας 34χρονος, με καταγωγή από το Ιράν, ο οποίος έχει πλέον τη γερμανική υπηκοότητα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ζούσε στο Λίμπεκ εδώ και χρόνια.

Η γερμανική εφημερίδα αναφέρει, επίσης, ότι το υπουργείο Εσωτερικών του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν δεν έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπάρχει τρομοκρατικό υπόβαθρο στην επίθεση.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet