Στην εκκίνηση του ιστορικού ράλι Αιγαίου ο Γ. Θεοδωρακόπουλος
Αθλητισμός

Στην εκκίνηση του ιστορικού ράλι Αιγαίου ο Γ. Θεοδωρακόπουλος

Το ιστορικό ράλι Αιγαίου διεξάγεται εφέτος για 55η φορά. Η εκκίνηση δόθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, συμβολικά μπροστά από τον θαλάσσιο χώρο του «Αβέρωφ».

Τρία νησιά είναι οι βασικοί σταθμοί, η Αμοργός, οι Λειψοί και η Πάρος, ενώ η συνολική διαδρομή, διάρκειας έξι ημερών, ξεπερνά τα 350 ναυτικά μίλια. Ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ), που έχει και την ευθύνη της διοργάνωσης, την Παρασκευή στην Πάρο θα τιμήσει τη μνήμη του υποπλοιάρχου Δ. Μάλαμα, ο οποίος έχασε τη ζωή του το 2000, κατά την προσπάθεια διάσωσης των ναυαγών του επιβατηγού «ΣΑΜΙΝΑ».

Η εφετινή διοργάνωση έχει κύριο της σύνθημα «να σώσουμε τις θάλασσές μας» και περιλαμβάνει δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος και στα τρία νησιά. Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, πρόεδρος των Ελλήνων Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) και πρώην δήμαρχος Πεύκης, είχε προσκληθεί στην εκκίνηση της διοργάνωσης και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους Έλληνες και ξένους συμμετέχοντες.

Στην συνέντευξη Τύπου που προηγήθηκε, ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος αναφέρθηκε στον θεσμό του ράλι Αιγαίου και τόνισε «ότι δεν είναι απλός ένας αγώνας αλλά πολλά περισσότερα και είναι άξιοι συγχαρητηρίων οι συμμετέχοντες, αφού τα έξοδα κάθε σκάφους ανέρχονται σε 7.000-9.000 ευρώ».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet