Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Πρώτη ανάσα δροσιάς για το Πεντελικό το 2018 από τον ΣΠΑΠ και τον Δήμο Κηφισιάς

0
224 Προβολές

Με προέλευση πολλών ευαισθητοποιημένων πολιτών και με μεγάλο αριθμό εθελοντών, εργαζομένων και αιρετών, πραγματοποιήθηκε το 1ο Πότισμα του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) για το 2018, στην περιοχή του Κοκκιναρά Πεντελικού, η οποία είχε δενδροφυτευθεί κατά τη χειμερινή περίοδο του 2017 και την εαρινή περίοδο του 2018.  Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Κηφισιάς και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον».

Στη δράση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κηφισιάς και μέλος της Ε.Ε. του ΣΠΑΠ, Δημήτρης Λιανός, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων – Αρτέμιδας και αντιπρόεδρος του ΣΠΑΠ, Πέτρος Πουλάκης, ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς, Εξυπηρέτησης Πολιτών, Πρόληψης και Δημόσιας Υγείας, Απόστολος Κασιούρας και ο δημοτικός σύμβουλος Πεντέλης Γιώργος Δρόσος.

Στη δράση συμμετείχαν, επίσης, ευαισθητοποιημένοι πολίτες, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, οι οποίοι μαζί με τους εργαζομένους και τους εθελοντές, έδωσαν δροσιά και ζωή στα χιλιάδες δενδράκια που φυτεύτηκαν κατά τους προηγούμενους μήνες.

Στο πότισμα συμμετείχαν βυτιοφόρα από τους Δήμους Κηφισιάς, Χαλανδρίου και Βριλησσίων, η Πολιτική Προστασία των Δήμων Κηφισιάς και Βριλησσίων και οι Εθελοντικές Ομάδες της Άνοιξης και των Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος.

Μετά την ολοκλήρωση της δράσης, ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ δήλωσε:

«Ξεκινάμε τα ποτίσματά μας για το 2018, λίγο πιο αργά φέτος, διότι οι βροχές που διήρκησαν έως και τα μέσα Ιουνίου ήταν ιδιαίτερα ευεργετικές για τα μικρά δενδράκια μας. Σκοπός μας, όπως κάθε χρόνο, είναι, με τη βοήθεια των εθελοντών μας και των ευαισθητοποιημένων συμπολιτών μας, να δώσουμε ζωή στα νέα δενδράκια που φυτέψαμε τον χειμώνα, ώστε να μην χαθεί ούτε ένα από αυτά και να αναγεννηθεί και πάλι το δάσος. 

»Συνεχίζουμε να φροντίζουμε τα νέα αυτά δενδράκια, διότι έχουν ανάγκη τη φροντίδα μας και την προστασία μας για τουλάχιστον τρία χρόνια και άρα τα ποτίσματα, ειδικά κάτω από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες του ελληνικού καλοκαιριού, είναι πολύ σημαντικά και παίζουν καταλυτικό ρόλο στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για να ξανακάνουμε πράσινο το Πεντελικό.

»Η προσπάθεια αναζωογόνησης και ανάπλασης του Πεντελικού είναι μια συνεχής προσπάθεια που διαρκεί πολλά χρόνια και θέλει πολύ κόπο. Ιδιαίτερα ενθαρρυντική για την επίτευξη του στόχου μας είναι συμμετοχή ευαισθητοποιημένων συμπολιτών στις δράσεις μας, όπως και σήμερα, η οποία μας δίνει ιδιαίτερη αισιοδοξία και κουράγιο να συνεχίζουμε.

»Παρά τη σημερινή μας δράση, όμως, είμαστε παράλληλα σε κατάσταση απόλυτης ετοιμότητας και επιφυλακής. Τα Πυροφυλάκια του ΣΠΑΠ είναι στελεχωμένα με πυροφύλακες και τα οχήματα του Συνδέσμου είναι έτοιμα να επέμβουν ανά πάσα στιγμή και ώρα, όπου και αν απαιτηθεί».

Ο ΣΠΑΠ απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στον γενικό διευθυντή του ΣΚΑΙ, Γιάννη Σπανολιό και στον δημοσιογράφο Γιώργο Κεραμιτζόγλου, για την πολύτιμη στήριξή τους σε όλες ανεξαιρέτως τις δράσεις του Συνδέσμου.

Επίσης, ο Σύνδεσμος απευθύνει επίσης ιδιαίτερες ευχαριστίες στις εφημερίδες ΑΜΑΡΥΣΙΑ, ΒΟΡΕΙΝΗ, ΔΗΜΟΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΧΤΥΠΟΣ, ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, καθώς και τις ηλεκτρονικές εφημερίδες ΑΜΑΡΥΣΙΑ, ΘΕΣΗ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ και Vrilissia News.

Ευχαριστεί επίσης τους χορηγούς της δράσης, την Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων ΒΙΚΟΣ, και τα σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» και «ΑΒ Βασιλόπουλος».

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up