Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στην Πεντέλη – Οι φλόγες έφτασαν στο Μάτι
Αυτοδιοίκηση

Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στην Πεντέλη – Οι φλόγες έφτασαν στο Μάτι

Εκτός ελέγχου είναι η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις 17. 00 το απόγευμα στο Νταού Πεντέλης, στα σύνορα Πικερμίου – Ραφήνας, με κατεύθυνση προς τον Διόνυσο, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου.

Οι πυροσβέστες δίνουν υπεράνθρωπη μάχη για να ελέγξουν τη φωτιά, η οποία λίγο πριν τις 19:00 πέρασε τη Λεωφόρο Μαραθώνος και μπήκε στο Μάτι, όπου έκαψε αυτοκίνητα και μπήκε στις αυλές σπιτιών.

Η φωτιά κατευθύνεται τώρα προς την περιοχή του Νέου Βουτζά, ενώ έχει φτάσει ήδη στο Ζούμπερι. Ο κόσμος έχει βγει από τα σπίτια του τρομοκρατημένος και κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να σώσει τις περιουσίες του.

Πριν από λίγο απομακρύνθηκαν παιδιά από την κατασκήνωση του Αγίου Ανδρέα στο Ζούμπερι. Επίσης, δόθηκε εντολή για την εκκένωση του Λύρειου Ιδρύματος στο οποίο βρίσκονταν περίπου 40 άτομα.

Εκτροπή της κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Μαραθώνος

Εκτροπή της κυκλοφορίας διενεργείται, εδώ και λίγα λεπτά, σε σημεία της Λεωφόρου Μαραθώνος, λόγω πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας.

Ειδικότερα, η εκτροπή γίνεται στη Λεωφόρο Μαραθώνος, από το ύψος της οδού Φλέμινγκ στο ρεύμα προς Μαραθώνα, στη συμβολή με τη Χροσοστόμου Σμύρνης, στο ρεύμα προς Μαραθώνα, στη συμβολή με την Αγίας Μαρίνας, στο ρεύμα προς Αθήνα και στην οδό Ποσειδώνος, από το Κόκκινο Λιμανάκι, στο ρεύμα προς Μαραθώνα.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 50 πυροσβέστες, 20 οχήματα, ένα ελικόπτερο και τρία αεροσκάφη.

Πηγή: star.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet