Κ. Τίγκας προς Ηλ. Αποστολόπουλο: Έχουμε λάβει επαρκή μέτρα δασοπροστασίας κ. δήμαρχε;
Κοινωνία

Κ. Τίγκας προς Ηλ. Αποστολόπουλο: Έχουμε λάβει επαρκή μέτρα δασοπροστασίας κ. δήμαρχε;

Ερωτήματα για την κατάσταση ετοιμότητας της Δασοπροστασίας Παπάγου – Χολαργού (ΔΑΠΑΧΟ) θέτει στον δήμαρχο Ηλία Αποστολόπουλο ο επικεφαλής της παράταξης Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Παπάγου – Χολαργού, Κώστας Τίγκας.

Ο κ. Τίγκας επισκέφθηκε σήμερα, Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018,το Πυροφυλάκιο Παπάγου στον Υμηττό, όπου και είχε ενημέρωση από στέλεχός του, όπως επισημαίνει στην ακόλουθη ανακοίνωσή του:

Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ο δείκτης επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιών είναι τέσσερα (4) δηλαδή πολύ υψηλός. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, αλλά και της δικαιολογημένης ανησυχίας μας για την κατάσταση ετοιμότητας της Δασοπροστασίας Παπάγου – Χολαργού επισκέφθηκα σήμερα στις 14:15 το Πυροφυλάκιο του Παπάγου.

Κύριε δήμαρχε

Η κατάσταση που διαπίστωσα ήταν η εξής:

Στο φυλάκιο υπήρχαν πέντε άτομα, ήτοι δύο στο τηλέφωνο εντός γραφείου, δύο στο σημείο απαγόρευσης της κυκλοφορίας και ένας που με ενημέρωσε για την όλη κατάσταση.

Τα οχήματα μεταφοράς νερού ήταν δύο, ήτοι ένα 5 τόνων και ένα 1,5 τόνου, αλλά δεν υπήρχε κανένας οδηγός.

Κύριε δήμαρχε

Θέλω άμεσα να μας ενημερώσετε:

α. Για το τι προβλέπεται βάσει της Σχεδίασης Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών για τις περιπτώσεις που υπάρχει ανακοίνωση για δείκτη επικινδυνότητας 4, από πλευράς προσωπικού, μέσων και φυσικής παρουσίας των εθελοντών.

β. Πόσοι από τα δέκα άτομα προσωπικό που προσλάβατε με συμβάσεις τρίμηνης διάρκειας έπρεπε να είναι σήμερα στο Πυροφυλάκειο;

γ. Μπορείτε να μας διαβεβαιώσετε ότι τα μέτρα που ίσχυσαν σήμερα είναι επαρκή και δεν κινδυνεύει ο Υμηττός;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet