Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού συμμετέχει στο πένθος για τον δημότη του Μάνο Ελευθερίου
Κοινωνία

Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού συμμετέχει στο πένθος για τον δημότη του Μάνο Ελευθερίου

Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού συμμετέχει στο πένθος για τον εκλιπόντα επιφανή δημότη του ,Μάνο Ελευθερίου που απεβίωσε χθες, Κυριακή 22 Ιουλίου 2018, σε ηλικία 80 ετών.

Ο Μάνος Ελευθερίου έχει γράψει ποιητικές συλλογές, διηγήματα, μία νουβέλα, δύο μυθιστορήματα και περισσότερα από 400 τραγούδια. Παράλληλα, είχε εργαστεί ως αρθρογράφος, επιμελητής εκδόσεων, εικονογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός. Tο 2013 βραβεύθηκε για τη συνολική προσφορά του από την Ακαδημία Αθηνών.

Ο σπουδαίος Έλληνας ποιητής, στιχουργός και πεζογράφος γεννήθηκε το 1938 και μεγάλωσε στην Ερμούπολη της Σύρου. Σε ηλικία 14 ετών έρχεται με την οικογένειά του από την Σύρο στην Αθήνα και το 1960 μετακομίζουν οικογενειακώς στο Νέο Ψυχικό.

Το 2014 η δημοτική Αρχή Φιλοθέης – Ψυχικού είχε βραβεύσει τον Μάνο Ελευθερίου στη μεγαλύτερη βράβευση που κάνει κάθε χρόνο, για το συγγραφικό του έργο και την προσφορά του στα Ελληνικά Γράμματα.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής ο δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού, Παντελής Ξυριδάκης, θα παραστεί στην κηδεία του Μάνου Ελευθερίου την Τρίτη 24 Ιουλίου 2018 στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet