Ανείπωτη τραγωδία: Τουλάχιστον 24 νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές – Πάνω από 150 οι τραυματίες
Αυτοδιοίκηση

Ανείπωτη τραγωδία: Τουλάχιστον 24 νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές – Πάνω από 150 οι τραυματίες

Διαστάσεις εθνικής τραγωδίας λαμβάνει ο απολογισμός από τις καταστροφικές πηγές στην Αττική. Τουλάχιστον 24 είναι οι νεκροί, ενώ ξεπερνούν τους 150 οι τραυματίες, μεταξύ των οποίων 11 ενήλικες διασωληνωμένοι και 16 παιδιά.

Αγωνία επικρατεί καθώς το φως της ημέρας αποκαλύπτει το πλήρες μέγεθός της καταστροφής. Ο δήμαρχος Ραφήνας εμφανίστηκε απαισιόδοξος και εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο αριθμός των νεκρών είναι μεγαλύτερος και ίσως διπλασιαστεί.

Τα ξημερώματα ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ανακοίνωσε ότι «ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών δυστυχώς αυτή τη στιγμή υπερβαίνει τους 20 και οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 88 ενήλικες εκ των οποίων οι 11 είναι σοβαρά, καθώς και 16 παιδιά».

Με το πρώτο φως της ημέρας πέταξαν τα εναέρια μέσα και κατευθύνθηκαν στα ενεργά μέτωπα, κυρίως στην Ανατολική Αττική.

Παράλληλα θα επιχειρήσουν όλες οι διαθέσιμες πτητικές δυνάμεις της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ σε ανταπόκριση αιτήματος προς τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας θα συνδράμουν και αεροσκάφη από την Ισπανία, αλλά και πρόσθετο πεζοπόρο τμήμα 60 ατόμων από την Κύπρο.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε τις περιφερειακές ενότητες Ανατολικής και Δυτικής Αττικής η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Πηγή: reader.gr 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet