Άνοιξε τις πύλες της η Έκθεση Κινέζικης Ζωγραφικής
Πολιτισμός

Άνοιξε τις πύλες της η Έκθεση Κινέζικης Ζωγραφικής

Τα εγκαίνια της Έκθεσης Παραδοσιακής Κινέζικης Ζωγραφικής και Καλλιγραφίας που υλοποιείται σε συνεργασία με την Πύλη Φιλίας Ελλάδας – Κίνας και φιλοξενείται το τριήμερο 3-5 Ιουλίου στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης» τέλεσε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, από κοινού με τον εκπρόσωπο της Κινεζικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, ακόλουθο Πολιτισμού Zhang Zhan, και τον πρόεδρο της Πύλης Φιλίας Ελλάδας – Κίνας Παύλο Χαϊκάλη. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Γραφείου της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα και πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου.

Για τη φιλοξενία της έκθεσης που περιλαμβάνει έργα των μαθητών της Ακαδημίας Hefei Children΄s Palace του Anhui, μίλησε ο δήμαρχος Αμαρουσίου καλωσορίζοντας τους επισήμους και τους επισκέπτες στον χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης. «Η φιλοξενία της συγκεκριμένης έκθεσης στην πόλη μας με την υποστήριξη του Δήμου μας είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για τους λαούς μας να πλησιάσουμε ακόμη περισσότερο. Μας συνδέουν πολλοί κοινοί δεσμοί, και πρωτοβουλίες όπως αυτή αποτελούν μόνο την αφετηρία για μία πολυεπίπεδη συνεργασία. Η αμοιβαία πρόθεση και βούληση να αναλάβουμε κοινές δράσεις και προσπάθειες σε διάφορους τομείς έχει καταγραφεί σε προηγούμενες συναντήσεις μας με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Πρεσβείας της Κίνας αλλά και του ελληνοκινεζικού δικτύου φιλίας, και σίγουρα θα υπάρξουν και άλλες ευκαιρίες προσέγγισης και ενδυνάμωσης των σχέσεων μας στο φιλόξενο Μαρούσι μας».

Από την πλευρά του ο ακόλουθος της Πολιτισμού της Πρεσβείας της Κίνας Zhang Zhan, ευχαρίστησε θερμά τον δήμαρχο Αμαρουσίου για τη θετική ανταπόκρισή του στο αίτημα της Πρεσβείας να φιλοξενηθεί η έκθεση στο Μαρούσι, διατυπώνοντας τη διάθεση η καλή συνεργασία που έχει ξεκινήσει να συνεχιστεί και να καλλιεργηθεί περαιτέρω.

Στα εγκαίνια της έκθεσης, χαιρετισμό απηύθυναν, επίσης, ο διευθυντής της Ακαδημίας Ούτσι Τσεν, ο πρόεδρος της Πύλης Φιλίας Ελλάδας Κίνας Παύλος Χαϊκάλης και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νίκος Πέππας.

Μετά την κοπή της κορδέλας των εγκαινίων ακολούθησε ξενάγηση των επισήμων στην έκθεση αλλά και περιήγηση των υπόλοιπων επισκεπτών που έδωσαν το «παρών» στην τελετή.

Η έκθεση, που θα λειτουργήσει μέχρι το Σάββατο 5 Ιουλίου, θα είναι ανοικτή με ελεύθερη είσοδο για το κοινό από τις 10:00 π.μ. έως τις 2:00 μ.μ. και από τις 6:00 μ.μ. έως τις 9:00 μ.μ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet