Στο… κόκκινο τα νοσοκομεία – Διέκοψε τα χειρουργεία το ΚΑΤ
Κοινωνία

Στο… κόκκινο τα νοσοκομεία – Διέκοψε τα χειρουργεία το ΚΑΤ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά να αυξηθεί άμεσα η χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων, καθώς οι προϋπολογισμοί στην πλειονότητα των νοσοκομείων της χώρας έχουν σχεδόν εξαντληθεί. Στη σχετική ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ αναφέρει:

Η πρωτοφανής απόφαση του διοικητού του νοσοκομείου ΚΑΤ να διακόψει τα τακτικά χειρουργεία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, λόγω εξάντλησης του προϋπολογισμού του νοσοκομείου, αναδεικνύει την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα δημόσια νοσοκομεία λόγω της έλλειψης χρηματοδότησης.

Θεωρούμε απαράδεκτη την υποχρηματοδότηση και απαξίωση του νοσοκομείου ΚΑΤ, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο τραυματολογικό κέντρο της χώρας και καλύπτει τις ανάγκες όλης της Ελλάδας.

Όπως πληροφορούμεθα τα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας βρίσκονται ήδη «στο κόκκινο» και στις αρχές του φθινοπώρου θα μείνουν με άδεια ταμεία. Οι προϋπολογισμοί τους είναι πλασματικοί και ελλειμματικοί και δεν επαρκούν για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.

Ζητούμε να αυξηθεί άμεσα η χρηματοδότησή των δημόσιων νοσοκομείων προκειμένου να αποφευχθεί η κατάρρευσή τους. Παράλληλα να εξασφαλιστεί το επιπρόσθετο κονδύλι για την περίθαλψη των ανασφάλιστων ασθενών, προκειμένου να διασφαλιστεί η επαρκής τους κάλυψη.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                            ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet