Συνεχίζονται οι θαλάσσιες έρευνες σε Ραφήνα και Εύβοια για αγνοούμενους
Κοινωνία

Συνεχίζονται οι θαλάσσιες έρευνες σε Ραφήνα και Εύβοια για αγνοούμενους

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρχών για την αναζήτηση τυχόν αγνοούμενων από τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Ανατολική Αττική.

Οι διασώστες εξακολουθούν να επιχειρούν στον οικισμό Μάτι, ερευνώντας εκ νέου τα καμένα οικόπεδα, αλλά και τα κατεστραμμένα σπίτια. Σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη περιοχή εντοπίστηκε η πλειοψηφία των θυμάτων της τραγωδίας.

Την ίδια ώρα, διά θαλάσσης, σκάφη του Λιμενικού, φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και ιδιωτικά πλεούμενα συνεχίζουν για πέμπτη ημέρα τις έρευνες, οι οποίες εκτείνονται σε μία ευρεία περιοχή, από τη Ραφήνα έως νότια της Μακρονήσου.

Στο σημείο, μάλιστα, επιχειρεί ειδική ομάδα βατραχανθρώπων, η οποία έχει τη δυνατότητα κατάδυσης σε βάθος έως και 120 μέτρα. Τις έρευνες συνδράμει παράλληλα και ερευνητικό σκάφος, το οποίο φέρει εξειδικευμένο σύστημα εντοπισμού.

Συνολικά έως σήμερα, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, έχουν πραγματοποιηθεί 67 καταδύσεις σε ακτές της Ανατολικής Αττικής, της Νοτιοδυτικής Εύβοιας και διάφορες βραχονησίδες.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι, δεδομένου ότι βρισκόμαστε στην πέμπτη ημέρα ερευνών, οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων εξανεμίζονται.

Εντός του Σαββατοκύριακου, επίσης, αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ταυτοποίησης – αναγνώρισης των θυμάτων από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία, γεγονός το οποίο εκτιμάται ότι θα ξεδιαλύνει το τοπίο ως προς τον ακριβή αριθμό των αγνοούμενων.

Χθες το βράδυ, οι ιατροδικαστές προχώρησαν στην ταυτοποίηση των δίδυμων κοριτσιών, η υπόθεση των οποίων είχε καταστεί σύμβολο της τραγωδίας σ’ όλο τον κόσμο.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet