Έγγραφο: Από τις 19:08 της Δευτέρας 23 Ιουλίου το Λιμενικό έστειλε σήμα για ανεύρεση νεκρών
Κοινωνία

Έγγραφο: Από τις 19:08 της Δευτέρας 23 Ιουλίου το Λιμενικό έστειλε σήμα για ανεύρεση νεκρών

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως για το πότε είχαν εικόνα οι αρμόδιες αρχές για νεκρούς από τις πυρκαγιές. Σύμφωνα με έγγραφο, που δημοσιοποιεί σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος, από τις 19:08 της περασμένης Δευτέρας ο υπουργός Ναυτιλίας και Ναυτιλιακής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, είχε «ασφαλή πληροφορία» για την ανάσυρση σορών θυμάτων από τα πληρώματα 11 σκαφών από το  Λιμενικό Σώμα που είχαν προσεγγίσει το λιμάνι της Ραφήνας.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, το ημερολόγιο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας προς το Θάλαμο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος αναφέρει ότι τη συγκεκριμένη ώρα «πραγματοποιήθηκαν συνεχείς ροές διασωθέντων στο λιμένα Ραφήνας, καθώς και ανευρεθέντων σορών ατόμων από την περιοχή έξωθεν λιμένα Ραφήνας έως και Ν.Ο. Μάτι Αττικής καθώς και της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής».

Από το ίδιο «ημερολόγιο» αποκαλύπτεται ότι στις 22:30 είχαμε «προσέλευση πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας ΥΝΑΝΠ (κ.κ. υφυπουργού, κ.κ. ΓΓΛΛΠ, κ.κ. Α/ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, κ.κ. Β’ Υ/ΛΣ-ΕΛΑΚΤ)».

Σημειώνεται ότι ο πρώτος νεκρός εντοπίστηκε από άνδρες της ΕΜΑΚ στο Μάτι στις 21:44. Έως τις 23:40, ο αριθμός των θυμάτων που είχαν εντοπιστεί είχε φθάσει τους 4. Τη συγκεκριμένη ώρα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρισκόταν στο Κέντρο Επιχειρήσεων μαζί με συναρμόδιους υπουργούς, με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Σωτήρη Τερζούδη και τον υπαρχηγό Επιχειρήσεων, Βασίλη Ματθαιόπουλο.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet