Ομόφωνο ψήφισμα του Δ.Σ. Αμαρουσίου για τις φωτιές στην Ανατ. Αττική και τις πλημμύρες στο Μαρούσι
Κοινωνία

Ομόφωνο ψήφισμα του Δ.Σ. Αμαρουσίου για τις φωτιές στην Ανατ. Αττική και τις πλημμύρες στο Μαρούσι

Το θέμα των πρόσφατων φονικών πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική, καθώς και των πλημμυρών στο Μαρούσι, απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης στη συνεδρίαση της Τρίτης 31 Ιουλίου 2018.

Σχετικά με τα δύο ζητήματα, το Σώμα ψήφισε ομόφωνα το ψήφισμα που έφερε η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου και το οποίο αναφέρει τα εξής:

Tο Δ.Σ. Αμαρουσίου, με αφορμή την τραγωδία που ζει η χώρα μας με τις φωτιές στην Αττική και τους δεκάδες νεκρούς, εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στις οικογένειες των αδικοχαμένων συμπολιτών μας, την έμπρακτη συμπαράστασή μας στους πληγέντες.

Δυστυχώς και πάλι γίναμε μάρτυρες ενός νέου, άνευ προηγουμένου εγκλήματος, με δεκάδες νεκρούς και αγνοούμενους, τραυματίες και χιλιάδες πληγέντες, που είδαν τις περιουσίες τους να γίνονται παρανάλωμα στις πυρκαγιές που έπληξαν την Ανατολική και τη Δυτική Αττική.

Ταυτόχρονα, οι πλημμύρες που έπληξαν το Μαρούσι αποκάλυψαν, με τραγικές συνέπειες, την επείγουσα ανάγκη καθαρισμού και διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς και την ολοκλήρωση όλων  των αντιπλημμυρικών έργων που έχει ανάγκη ο πόλη. 

Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά, οι πυρκαγιές και οι πλημμύρες αποκάλυψαν τις ανεπαρκείς υποδομές, τα περιορισμένα μέσα,τη  δραματική αποδυνάμωση των υπηρεσιών του Δήμου μας από προσωπικό και τεχνικά μέσα, λόγω της συνεχιζόμενης υποχρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό. Η αποδυνάμωση της  Πυροσβεστικής και Δασικής Υπηρεσίας και η ανυπαρξία Πολιτικής Προστασίας για τέτοιας έκτασης φαινόμενα και μορφολογία περιοχών, η άναρχη δόμηση, με διαχρονικές τις κρατικές και κυβερνητικές ευθύνες, σφράγισαν το τραγικό αποτέλεσμα.

Παρά την ηρωική προσπάθεια των πυροσβεστών και όσων εμπλέκονται στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, είναι προδιαγεγραμμένο ότι θα μετρούμε νέα θύματα και νέες ανυπολόγιστες καταστροφές λαϊκών περιουσιών και φυσικού πλούτου. Και αυτό γιατί για την πρόληψη και την έγκαιρη αντιμετώπισή τους δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός κεντρικός σχεδιασμός.

Τα έργα αντιπυρικής προστασίας, όπως και τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης, δεν αποτελούν κόστος, όπως τα θεωρούν όλες οι κυβερνήσεις, οι δανειστές και όσοι υπηρετούν τους νόμους της αγοραίας αντίληψης για την ανθρώπινη ζωή. Οι ανάγκες των εργατικών και λαϊκών οικογενειών γίνονται κυριολεκτικά θυσία στον βωμό της ανάπτυξης των εχόντων και κατεχόντων, αντί αυτές να αποτελούν οδηγό για τη λαϊκή ευημερία.

Απαιτούμε να κινητοποιηθούν όλες οι απαραίτητες δυνάμεις του κρατικού μηχανισμού σε όλα τα επίπεδα Διοίκησης για να στηριχθούν οι κάτοικοι όλων των περιοχών. 

Απαιτούμε:

1. Άμεση χρηματοδότηση από το κράτος για να ολοκληρωθούν τα αναγκαία έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και διευθέτησης ρεμάτων στο Μαρούσι. 
2. Να ολοκληρωθούν άμεσα, με επικαιροποιημένες μελέτες από την Περιφέρεια, τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης  της πόλης, καθώς και η διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς.
3. Να αρθεί η απαγόρευση πρόσληψης μόνιμου προσωπικού έτσι ώστε να μπορούν να λειτουργούν οι υπηρεσίες του Δήμου μας προς όφελος των δημοτών.
4.  Να υπάρξουν άμεσα μέτρα στήριξης των τοπικών δομών Υγείας με προσωπικό και μέσα για την ιατρική περίθαλψη, άμεσα μέτρα ασφαλούς στέγασης, καθαριότητας και υγιεινής, ένδυσης και σίτισης των πυρόπληκτων οικογενειών.
5. Έκτακτη και άμεση οικονομική ενίσχυση στους πληγέντες και στις οικογένειές τους.
6.  Να υπάρξει άμεσα καταγραφή των ζημιών και ολική αποζημίωση των περιουσιών των εργατικών και λαϊκών οικογενειών, των αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων και μικρών ΕΒΕ (εξοπλισμός, εμπορεύματα κ.ά.).
7.  Να διερευνηθούν και να αποδοθούν ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες σε πολιτικό και διοικητικό επίπεδο, όσο ψηλά και αν βρίσκονται.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet