Video

«Άναψε φωτιές» στο Δ.Σ. Πεντέλης η φονική πυρκαγιά που ξεκίνησε από την Νταού – VIDEO

Για το πώς ξεκίνησε η φονική πυρκαγιά στην Νταού Πεντέλης, η οποία εν συνεχεία κατέκαψε την Ανατολική Αττική, οδηγώντας στον θάνατο δεκάδες ανθρώπους, μίλησε ο δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, στη συνεδρίαση της Τρίτης 31 Ιουλίου 2018. Στην ίδια συνεδρίαση δέχθηκε σωρεία ερωτήσεων από δημοτικούς συμβούλους για τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά, τα μέτρα πυροπροστασίας κ.λπ., ενώ μια δήλωση αντιδημάρχου του «ανέβασε το θερμόμετρο στα ύψη» και οδήγησε σε «έκρηξη» μερίδα δημοτικών συμβούλων.

Ειδικότερα, μετά από σχετική ερώτηση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή, Αντώνη Φειδοπιάστη, ο κ. Στεργίου είπε ότι ενημερώθηκε μεταξύ 16:45 και 17:00 για την εμφάνιση της πυρκαγιάς από τον εγγονό του, που έπαιζε σε παρακείμενη παιδική χαρά, και περιέγραψε τις κινήσεις που έγιναν στα πρώτα κρίσιμα λεπτά που εκδηλώθηκε το φαινόμενο.

Επίσης, ο δήμαρχος εξηγεί γιατί συμφώνησε με τον διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της περιοχής στη μη εκκένωση του χωριού.

Ωστόσο, η συζήτηση δεν έμεινε εκεί, αφού μετά από ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων, ο δήμαρχος διευκρίνισε ότι ουδέποτε ανέφερε ότι η φωτιά ξεκίνησε από καλώδια της ΔΕΗ, προκαλώντας αντιδράσεις στα έδρανα της μειοψηφίας, επίσης εξήγησε γιατί δεν θα κάνει ασκήσεις εκκένωσης και είπε ότι σε ό,τι αφορά στον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης όλα λειτούργησαν άψογα.

Εκεί, βέβαια, που «άναψαν για τα καλά τα αίματα» ήταν όταν ο τοπικός αντιδήμαρχος Νέας Πεντέλης, Γιώργος Μουαμελετζής, θέλοντας να υπερασπιστεί τον δήμαρχο, επέκρινε τους συναδέλφους του που «τολμούν να του κάνουν τέτοιες ερωτήσεις», ενώ δεν αναφέρονται στο «τσίρκο» της κυβέρνησης. Δήλωση που οδήγησε σε έκρηξη δημοτικούς συμβούλους, που του είπαν ότι εάν υπάρχει εδώ μέσα κάποιος «εκπρόσωπος της κυβέρνησης και του Τόσκα» (σ.σ.: αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη) αυτός είναι ο δήμαρχος Πεντέλης…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet