Απόδοση ευθυνών για τις πυρκαγιές στην Αττική ζητεί η Ένωση Δημάρχων Αττικής
Αυτοδιοίκηση

Απόδοση ευθυνών για τις πυρκαγιές στην Αττική ζητεί η Ένωση Δημάρχων Αττικής

Απόδοση ευθυνών για την ανεπάρκεια των υπευθύνων στις πυρκαγιές της Αττικής χητεί η Ένωση Δημάρχων Αττικής.

Tο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δημάρχων Αττικής σε έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε τα εξής:

1. Εκφράζει τη βαθειά του οδύνη για τους αδικοχαμένους συμπολίτες μας και δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στους πληγέντες από την τραγωδία της 23ης Ιουλίου 2018.

2. Ζητά από τη Δικαιοσύνη την ταχύτατη διερεύνηση και απόδοση ευθυνών σε όσους (όποια θέση κι αν κατέχουν), που με πράξεις τους ή παραλείψεις τους, συνέβαλαν στο τραγικό αυτό αποτέλεσμα.

3. Απαιτεί από την κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα (θεσμικό πλαίσιο, εκσυγχρονισμό μέσων, χρήση προηγμένων τεχνολογιών, οργάνωση Υπηρεσιών, αξιολόγηση και αξιοποίηση ανθρώπινου δυναμικού σε θέσεις ευθύνης, υλοποίηση έργων κ.λπ.), ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοιες καταστάσεις.

4. Τονίζει ότι οι όποιες παθογένειες έχουν δημιουργηθεί διαχρονικά, από την άναρχη δόμηση στην Αττική, δεν μπορούν να λειτουργούν κάθε φορά σαν άλλοθι αδράνειας και παθητικής αποδοχής των φυσικών φαινομένων και των καταστροφικών επιπτώσεών τους. Πολλώ δε μάλλον, αφού είναι προφανές ότι η κλιματική αλλαγή οδηγεί ραγδαία σε ένταση και επιδείνωση των φυσικών αυτών φαινομένων.

Τέλος, το Δ.Σ. της Ένωσης δηλώνει την αποδοκιμασία του για κατ΄ επίφαση «συναδέλφους» αιρετούς, που με τη στάση τους και την συμπεριφορά τους αμαυρώνουν και ευτελίζουν τον θεσμό και το τιμητικό αξίωμα του δημάρχου. Άνθρωποι που δεν έχουν θέση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αντιθέτως, επαινεί συναδέλφους που, σε ένα κράτος «μπάχαλο», στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και ανταποκρίθηκαν με επάρκεια στα καθήκοντά τους, πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά την καταστροφή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet