ΔΑΣ Αμαρουσίου: Η απόφαση για τον ηλεκτροφωτισμό δεν θα προχωρήσει
Κοινωνία

ΔΑΣ Αμαρουσίου: Η απόφαση για τον ηλεκτροφωτισμό δεν θα προχωρήσει

Με σκληρό ύφος επικρίνει τη διοίκηση Αμαρουσίου η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) Αμαρουσίου για το γεγονός ότι στη χθεσινοβραδινή (31/7) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έφερε προς έγκριση το θέμα της έγκρισης ή μη εκτέλεσης Συμβάσεων Παροχής Υπηρεσιών για την «Ενεργειακή Αναβάθμιση Αυτοματοποίηση του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού κοινοχρήστων χώρων και εφαρμογές Smart Cities, με εξοικονόμηση Ενέργειας στον Δήμο Αμαρουσίου».

Η ΔΑΣ, αφού σχολιάζει αρνητικά ότι το θέμα συζητήθηκε κατακαλόκαιρο, στις 1.30 μετά τα μεσάνυχτα, προειδοποιεί τη διοίκηση του Δήμου ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν πρόκειται να… προχωρήσει.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΔΑΣ Αμαρουσίου:

Στις 31 Ιουλίου, στις 1:30 τα μεσάνυχτα, η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου έφερε προς επικαιροποίηση την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του 2015, που δώριζε σε εργολάβο την υπηρεσία του οδοφωτισμού. Και για να είναι και σίγουροι ότι ο εργολάβος δεν θα χάσει τα κέρδη του, δεσμεύει και μέρος των δημοτικών τελών για 12 χρόνια.

Παρά την παρατήρησή μας να φέρει το συγκεκριμένο θέμα πιο μπροστά, όπως έκανε και σε άλλα θέματα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. κατ’ εντολή του δημάρχου και του γενικού γραμματέα, το αρνήθηκε.

Αυτή είναι η κατάντια τους. Ας μας απαντήσουν, αφού είναι όλα καθαρά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, γιατί η διοίκηση του Δήμου το φέρνει κατακαλόκαιρο και στις 1:30 τα ξημερώματα.

Αντί η Διοίκηση του Δήμου να θωρακίσει την πόλη μας με αντιπλημμυρικά έργα, που πνίγεται σε κάθε βροχή, επιλέγει να δώσει εκατομμύρια στον εργολάβο. Είναι άλλη μια απόδειξη για το ποιες προτεραιότητες έχει στον πυρήνα της πολιτική της. Δεν υπάρχει μέρα που να μην παίρνει διαπιστευτήρια από τους εκπροσώπους των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.  

Η κυβέρνηση και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ έχουν κοινούς στόχους, κοινή στρατηγική, παρά τις όποιες κοκορομαχίες τους. Υλοποιούν μέχρι κεραίας τις κατευθύνσεις της ευρωπαϊκής ένωσης και τις απαιτήσεις των βιομηχάνων, που θέλουν υπηρεσίες των δήμων να εκποιούνται προκειμένου να διασώσουν ή ακόμα και να αυξήσουν την κερδοφορία τους.  

Οι συνάδελφοι, οι δημότες, θα πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από την πολιτική της διοίκησης του Δήμου και από τις μεθοδεύσεις της. Θυμίζουμε ότι όσες φορές επιχείρησε να προχωρήσει σε εκποίηση υπηρεσιών αυτό που κατάφεραν ήταν να χρεώσουν τους δημότες με εκατομμύρια ευρώ.  Τους δηλώνουμε ότι και αυτή η απόφαση θα μείνει στα χαρτιά, όσες μεθοδεύσεις κι αν επιχειρήσουν. Επισημαίνουμε ότι το συγκεκριμένο θέμα η διοίκηση του Δήμου το φέρνει για τρίτη φορά προς επικαιροποίηση και αυτό οφείλεται διότι όσες φορές επιχειρήθηκε οι εργαζόμενοι δεν το επέτρεψαν.

Καλούμε τους συνάδελφους και τους δημότες, παρότι κατακαλόκαιρο, να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση. Ο ηλεκτροφωτισμός δεν θα ιδιωτικοποιηθεί όσο και να χτυπιούνται. Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται προκειμένου να υπερασπιστούν τη δουλειά τους αλλά και τα χρήματα των δημοτών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet