Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. Αμαρουσίου: Ψήφισμα αλληλεγγύης προς τους πυρόπληκτους της Αττικής
Κοινωνία

Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. Αμαρουσίου: Ψήφισμα αλληλεγγύης προς τους πυρόπληκτους της Αττικής

Ψήφισμα για την ενίσχυση των πυρόπληκτων συμπολιτών μας εξέδωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους και πολλά μικρά παιδιά, από την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε περιοχές της Δυτικής και Ανατολικής Αττικής στις 23 Ιουλίου 2018.

Παρά τις τιτάνιες προσπάθειες πυροσβεστών και εθελοντών που ρίχτηκαν στη μάχη κατάσβεσης της φωτιάς και των απεγκλωβισμών των πυρόπληκτων, ήρθαν στην επιφάνεια:

  • η ανυπαρξία κεντρικού σχεδιασμού και συντονισμού,
  • η σταθερή έλλειψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας και δασοπυρόσβεσης, εξαιτίας της εφαρμογής των αντιλαϊκών – μνημονιακών πολιτικών που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων και που δυστυχώς συνέβαλαν καθοριστικά κι αυτή τη φορά ώστε να μετράμε χαμένες  ανθρώπινες ζωές, σε μια ασύλληπτη τραγωδία κατά την οποία ο αριθμός των θυμάτων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο,
  • οι διαχρονικές ευθύνες κυβερνήσεων και δημοτικών αρχών των πληγέντων από τη φωτιά περιοχών σε ό,τι αφορά την ανυπαρξία πολεοδομικού σχεδιασμού των περιοχών αυτών, την άναρχη και αυθαίρετή δόμησή τους καθώς και την καταστροφή και αυθαίρετη δόμηση δασικών περιοχών της Αττικής και την καταπάτηση και δόμηση των αιγιαλών και τον αποκλεισμό της πρόσβασης προς αυτούς από ιδιώτες.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου για την ανακούφιση των πυρόπληκτων συμπολιτών μας θα καταθέσει στον ειδικό λογαριασμό που άνοιξε η ΔΟΕ (σ.σ. Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος) για τον σκοπό αυτότο ποσό των 1.000 ευρώ από το ταμείο του σωματείου μας και καλεί τους εκπαιδευτικούς μέλη του και τους συλλόγους διδασκόντων των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της ευθύνης του να πράξουν ανάλογα (οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προχωρούν σε κατάθεση στον λογαριασμό της ΔΟΕ στην Τράπεζα Πειραιώς με ΙΒΑΝ: GR 03 0171 0170 0060 1710 1591 494, αναγράφοντας οπωσδήποτε τα στοιχεία του καταθέτη – Σύλλογος ή/και πρόσωπο –  και την αιτιολογία «για την ενίσχυση των πυρόπληκτων». Θα πρέπει, επίσης, αφού προχωρήσουν στην κατάθεση, να ενημερώσουν τη ΔΟΕ με e-mail στο [email protected]  όπου θα αναγράφουν τα στοιχεία τους και το κατατεθέν ποσό. Το Δ.Σ. της ΔΟΕ με απόλυτη διαφάνεια θα ανακοινώσει όλα τα ποσά που θα κατατεθούν καθώς και τη χρήση τους, αναλυτικά).

Καλούμε ακόμα τις/τους συναδέλφους – μέλη του σωματείου μας να δείξουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους και την αλληλεγγύη τους στους τραυματίες και στους πληγέντες των πυρόπληκτων περιοχών της Αττικής προσφέροντας αίμα για την άμεση στήριξη των τραυματιών που νοσηλεύονται και χρειάζονται αίμα, από τις 09:00 έως 14:00 στα τμήματα αιμοδοσίας των νοσοκομείων: Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών, ΓΝΑ «Σισμανόγλειο», Γ.Ν. Ελευσίνας («Θριάσειο»), Γ.Ν. «Η Ελπίς» (με έκτακτο διευρυμένο ωράριο από 09:00 έως 20:00).

Επίσης όσοι συνάδελφοι βρίσκονται εκτός Αττικής μπορούν να δώσουν αίμα σε όλη τη χώρα στις πλησιέστερες νοσοκομειακές υπηρεσίες αιμοδοσίας.

Καλούμε την κυβέρνηση άμεσα να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να ικανοποιηθούν οι πρώτες ανάγκες όσων έχουν πληγεί και να αποκατασταθούν όσο γίνεται πιο γρήγορα οι ζημιές που έχουν υποστεί οι κατοικίες – περιουσίες τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet