Video

Δήμαρχος Πεντέλης: Για τις «αυτοσχέδιες» χωματερές φταίνε τα… πεύκα – VIDEO

Οι «αυτοσχέδιες» χωματερές στον Δήμο Πεντέλης, για τις οποίες η δημοτική παράταξη Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή έχει προχωρήσει σε αλλεπάλληλες καταγγελίες, τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στα τοπικά ΜΜΕ, δεν μπορούσε να λείπει από τη συζήτηση για τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, που πραγματοποιήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Σώματος, την Τρίτη 31 Ιουλίου 2018.

Μετά από σχετικό σχόλιο της επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Νατάσσας Κοσμοπούλου, ο δήμαρχος αντέδρασε εκνευρισμένα, αναφερόμενος στην πρόσφατη μηνυτήρια αναφορά των Αντώνη Φειδοπιάστη (επικεφαλής) και Βασίλη Μπούρα και Δημήτρη Αποστολάκου (δημοτικοί σύμβουλοι παράταξης Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή), με αποτέλεσμα να ανέβουν οι τόνοι και να αναγκαστεί η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Ευαγγελία Μπουσίου, να διακόψει για λίγα λεπτά τη συνεδρίαση.

Στη συνέχεια, ο κ. Φειδοπιάστης εξήγησε του λόγους που, μετά από καταγγελίες μηνών, οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι αναγκάστηκαν να προσφύγουν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών κατά παντός υπευθύνου, ζητώντας να διερευνηθούν και αποδοθούν τυχόν ποινικές ευθύνες.

Ο δήμαρχος, από την πλευρά του, έριξε τις ευθύνες στα… πεύκα, αφού όπως είπε υπάρχει «πάκο αιτημάτων» καθημερινά για συλλογή κλαδιών από κλαδέματα πεύκων, τα οποία δεν πάνε πλέον στη χωματερή, αλλά πρέπει να περιμένουν το ειδικό μηχάνημα της Περιφέρειας Αττικής προκειμένου να τα θρυμματίσει και να τα παραλάβει.

Όσο για το αίτημα του δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Αποστολάκου για επίσημη ενημέρωση σχετικά με την πορεία του καθαρισμού των οικοπέδων από ξερόχορτα, ο κ. Στεργίου απάντησε, μεταξύ άλλων, ότι «έχουμε προγραμματισμό, δουλεύουν τα συνεργεία και θα καθαριστούν όλα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet