ΠΟΕΔΗΝ: Έχουμε ντοκουμέντο ότι ο πρώτος νεκρός έφτασε στο «Σισμανόγλειο» στις 23:03
Κοινωνία

ΠΟΕΔΗΝ: Έχουμε ντοκουμέντο ότι ο πρώτος νεκρός έφτασε στο «Σισμανόγλειο» στις 23:03

Φωτογραφία- ντοκουμέντο για την ώρα που έφθασε στο «Σισμανόγλειο» ο πρώτος νεκρός έχει στα χέρια της η ΠΟΕΔΗΝ, σημειώνοντας ότι θα την καταθέσει στον Εισαγγελέα που διερευνά τις ευθύνες για τις πυρκαγιές, εφόσον της ζητηθεί.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η ώρα της φωτογραφίας είναι 23:03. «Για να φρεσκάρουμε τη μνήμη του διοικητή του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου που δεν θυμάται την ώρα που έφθασε ο πρώτος νεκρός αγνώστων στοιχείων στο Νοσοκομείο από τις φωτιές, αν και μεσολάβησαν μόνο λίγες ημέρες από την τραγωδία που συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο. Ανακοινώνουμε ότι διαθέτουμε φωτογραφία με τον πρώτο νεκρό που μεταφέρθηκε και βρισκόταν εκείνη την τραγική νύχτα σε θάλαμο των ΤΕΠ του νοσοκομείου» αναφέρει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ο διοικητής έφθασε στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου «μετά την μεταφορά του πρώτου νεκρού και πολύ πριν ξεκινήσει το κυβερνητικό σόου στο συντονιστικό. Μάλιστα έλεγε ότι συνεχώς επικοινωνούσε με το υπουργείο Υγείας».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι  τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ διαθέτουν βιβλίο καταγραφής συμβάντων το οποίο είναι τριπλότυπο. Το βιβλίο συμπληρώνεται η ώρα παραλαβής του διακομιζόμενου νεκρού ή ασθενή, τα στοιχεία του ασθενούς (εν προκειμένω αγνώστων στοιχείων), ιατρική εκτίμηση και ζωτικά σημεία (εν προκειμένω απανθρακωμένος άνδρας άσφυγμος κ.ά.).

Το τριπλότυπο έντυπο υπογράφεται από γιατρό των ΤΕΠ του Νοσοκομείου και τον διασώστη του ΕΚΑΒ. Ένα αντίγραφο (λευκό) μένει στο Νοσοκομείο και τα άλλα δύο επιστρέφουν στο αρχείο του ΕΚΑΒ προς χρήση δικαστική ή των ενδιαφερόμενων κατόπιν αίτησης.

«Ως εκ τούτου το ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ Νοσοκομείο έχει στη διάθεσή του το λευκό έντυπο από το βιβλίο καταγραφής συμβάντων του ΕΚΑΒ που αναγράφει την ώρα παραλαβής του πρώτου νεκρού άνδρα αγνώστων στοιχείων, το οποίο υπογράφει γιατρός των ΤΕΠ. Τα δύο άλλα έντυπα βρίσκονται στο αρχείο του ΕΚΑΒ. Ο διοικητής λοιπόν του Νοσοκομείου να δώσει στη δημοσιότητα τα έντυπα παραλαβής από το ΕΚΑΒ όλων των νεκρών που παρέλαβε το Νοσοκομείο (σύνολο 4) και ειδικά του πρώτου (άνδρα). Όχι να κάνει μαγειρέματα με την ώρα διακομιδής του δεύτερου νεκρού στο Νοσοκομείο που είναι γυναίκα» σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Προσθέτει δε ότι «παραπλανούν δίνοντας στη δημοσιότητα την ώρα της καταγραφής από το Νοσοκομείο του πρώτου νεκρού και παραλείπουν την ώρα της παραλαβής από το ΕΚΑΒ. Θα λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό και τη δικαιοσύνη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet