Η ΔΑΣ ΟΤΑ Αμαρουσίου για τη συνάντηση του Σωματείου Εργαζομένων με τον δήμαρχο
Κοινωνία

Η ΔΑΣ ΟΤΑ Αμαρουσίου για τη συνάντηση του Σωματείου Εργαζομένων με τον δήμαρχο

Συνάντηση με τον δήμαρχο Αμαρουσίου πραγματοποίησε σήμερα, Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου.

Η παράταξη ΔΑΣ ΟΤΑ Αμαρουσίου σχολιάζει σχετικά με τη συνάντηση τα εξής:

Σκοπός της συνάντησης ήταν να σταματήσει η επίθεση που έχει ξεκινήσει η διοίκηση του Δήμου εκποιώντας σειρά τεχνικών υπηρεσιών όπως τα ογκώδη, ο ηλεκτροφωτισμός, τα συνεργεία οχημάτων, η φύλαξη του νεκροταφείου και ποιος ξέρει το τι θα επακολουθήσει.

Από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε την κάθετη αντίθεσή μας σε κάθε ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών. Τονίσαμε ότι όσες φορές έχει προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση, αυτός που βγήκε ωφελημένος ήταν ο εργολάβος και ποτέ ο δημότης ή ο κάτοικος. Αναφέραμε συγκεκριμένα παραδείγματα και για την εκχώρηση της υπηρεσίας πρασίνου το 2008 και την αλλαγή λαμπτήρων που επιδίωξε να κάνει ιδιώτης στο δημαρχιακό μέγαρο.  

Συγκεκριμένα για τον ηλεκτροφωτισμό ο δήμαρχος προσπάθησε να μας πείσει ότι το ήδη υπάρχον προσωπικό παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλει αδυνατεί να αναλάβει και το συγκεκριμένο έργο. Βέβαια αυτό δεν στοιχειοθετείτε από πουθενά γιατί μέχρι και σήμερα έγγραφο αδυναμίας από εργαζόμενο ή άλλο υπηρεσιακό παράγοντα δεν υπάρχει. Και βέβαια δεν υπήρξε απάντηση και στο ερώτημά μας γιατί ο Δήμος δεν ζήτησε μόνιμο προσωπικό.

Για τη μεταφορά των ογκωδών. Δηλώσαμε ότι αυτήν τη στιγμή ο Δήμος μας μπορεί να μεταφέρει προς τη χωματερή 30 τόνους ημερησίως. Το Μαρούσι παράγει περισσότερα από 30 τόνους; Απάντηση δεν πήραμε.

Για τα συνεργεία των αυτοκινήτων, ο αντιδήμαρχος που παραβρέθηκε στη συνάντηση υπερασπίσθηκε ότι τώρα τα αυτοκίνητα θα βγαίνουν από τα συνεργεία «πιστοποιημένα». Στην ανταπάντησή μας ότι η πιστοποίηση είναι μια κοροϊδία, αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα μιας και σήμερα τα οχήματα πάνε σε εργολάβο απάντηση δεν πήραμε.

Συνάδελφοι και από αυτή τη συνάντηση αποδείχθηκε ότι η διοίκηση του Δήμου είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην εκποίηση των συγκεκριμένων υπηρεσιών εφαρμόζοντας μέχρι κεραίας τη πολιτική των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θέλουν σειρά υπηρεσιών να περνάνε στα χέρια των εργολάβων προκειμένου να διατηρήσουν ή ακόμα και να αυξήσουν τη κερδοφορία τους.

Μπορούμε και πρέπει να τους σταματήσουμε και τον σχεδιασμό τους και την πολιτική τους. Ο αγώνας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις μας αφορά όλους, εργαζόμενους και δημότες. Ενιαία θα πρέπει να δοθεί η απάντηση και προς τη κυβέρνηση, αλλά και προς τη δημοτική Αρχή, οργανωμένα μέσα από τα σωματεία μας και την κοινωνική συμμαχία.

Καλούμε τους συναδέλφους, τους φορείς της πόλης σε αγωνιστική ετοιμότητα, να μην επιτρέψουμε σε κανέναν εργολάβο να πιάσει δουλειά. Κανένας δεν θα παίξει με τις δουλειές μας και με τα λεφτά μας.

Απαιτούμε:

  • Να σταματήσει κάθε ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δήμου.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για το σύνολο των υπηρεσιών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet