Διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας από την κυπριακή αποστολή στους πυροπαθείς της Αν. & Δ. Αττικής
Αυτοδιοίκηση

Διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας από την κυπριακή αποστολή στους πυροπαθείς της Αν. & Δ. Αττικής

Ολοκληρώθηκε η διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας που συγκεντρώθηκε από το Σωματείο Εργαζομένων του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και την κυπριακή κοινότητα, για να φτάσουν είδη πρώτης ανάγκης στα χέρια των πυρόπληκτων συμπολιτών μας στους Δήμους Μαραθώνα, Ραφήνας – Πικερμίου και Μεγάρων. Την εποπτεία της διανομής είχε το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και ο πρόεδρος του Δικτύου, δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ & του ΕΔΔΥΠΠΥ σημείωσε ότι «η Τοπική Αυτοδιοίκηση ενωμένη μπορεί να ανταποκριθεί ακόμα και σε αυτή τη σκληρή δοκιμασία και να συνδράμει με σκοπό την αποκατάσταση τόσο των υλικών ζημιών όσο και της περιβαλλοντικής καταστροφής. Τόσο ως ΚΕΔΕ, με τη διάθεση σημαντικού ποσού που προβλέψαμε να δεσμευθεί, όσο και επιμέρους τα Δημοτικά Συμβούλια, μπορούν να συμβάλλουν τα μέγιστα».

Ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης, σε ευχαριστήρια επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και του ΕΔΔΥΠΠΥ ανέφερε: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την έμπρακτη συνδρομή σας στην αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών της πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου 2018 και ιδιαίτερα για τη μέριμνα σας και τον συντονισμό στη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας. Τις δύσκολες αυτές στιγμές, που βιώνουμε όλοι στον Δήμο Μεγαρέων, είναι σημαντική και συγκινητική η συμπαράσταση και το ενδιαφέρον όλων. Δυστυχώς οι ζημιές και οι καταστροφές είναι μεγάλες και επώδυνες και ο Δήμος μας καταβάλλει τεράστια προσπάθεια να ανακάμψει το ταχύτερο δυνατό, να ανακουφιστούν οι κάτοικοι που επλήγησαν και να επιστρέψει η περιοχή μας στους κανονικούς ρυθμούς της. Στο εγχείρημα αυτό της διοίκησης του Δήμου, η συμπαράσταση, η αλληλεγγύη και η βοήθεια όλων, μας δίνει κουράγιο, δύναμη και ελπίδα ότι σύντομα η περιοχή της Κινέττας θα ξαναγίνει, όπως πριν και ακόμα καλύτερα».

Η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Μαραθώνα, Αναστασία Ρίζου, απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή προς τον κ. Πατούλη αναφέροντας: «Εκ μέρους του Δήμου Μαραθώνα και των πολιτών του που επλήγησαν και δοκιμάστηκαν μετά την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας προς τον πρόεδρο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων & της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργο Πατούλη, δήμαρχο Αμαρουσίου, για τη συμβολή του και την αμέριστη συμπαράστασή του στη διανομή ειδών πρώτης ανάγκης που απεστάλησαν μετά από πρωτοβουλία των Κύπριων αδελφών μας. Είναι τουλάχιστον παρηγορητικό για όλους μας να παραμένουμε ενωμένοι ως Τοπική Αυτοδιοίκηση και αλληλέγγυοι σε τούτες τις δύσκολες στιγμές μέσα από ενέργειες πραγματικής συμπαράστασης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet