Δήμος Αμαρουσίου προς Δούρου & Καραμέρο: Να σέβεστε την κοινωνία του Αμαρουσίου
Κοινωνία

Δήμος Αμαρουσίου προς Δούρου & Καραμέρο: Να σέβεστε την κοινωνία του Αμαρουσίου

Σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, στην οποία γίνεται λόγος για «καιροσκοπισμούς» και «ανακρίβειες» για τη μεταστέγαση υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών στο Μαρούσι απαντά η διοίκηση του Δήμου.

Η διοίκηση του Δήμου σημειώνει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «κ. Δούρου και κ. Καραμέρο, αντί να επιτίθεστε και να απαξιώνετε την τοπική κοινωνία του Αμαρουσίου, θα πρέπει να σέβεστε εκείνους που θα δεχθούν τις αρνητικές επιπτώσεις των άστοχων και αυθαίρετων επιλογών σας».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου:

Σε απάντηση των όσων αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα, εκπροσωπώντας την κ. Δούρου, αναφορικά με την επικείμενη μεταστέγαση υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής στον Παράδεισο Αμαρουσίου, ο Δήμος Αμαρουσίου επισημαίνει:

Ο κ. Καραμέρος αντί να επιτίθεται και να απαξιώνει την τοπική κοινωνία του Αμαρουσίου, ορμώμενος από μικροκομματικά συμφέροντα και σκοπιμότητες, θα πρέπει να σεβαστεί εκείνους που θα δεχθούν τις αρνητικές επιπτώσεις των άστοχων και αυθαίρετων αποφάσεών του, να επιβαρύνει το Μαρούσι με μια επιπλέον υπερτοπική δραστηριότητα, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία ενημέρωση και διάλογος.

Τόσο ο Δήμος Αμαρουσίου, όσο και οι κάτοικοι και δημότες έχουν θέσει συγκεκριμένα ερωτήματα για τα οποία ο κ. Καραμέρος δεν έχει απαντήσει ή δεν μπορεί να απαντήσει.

1) Υπάρχουν οι απαιτούμενες μελέτες επικινδυνότητας, κυκλοφορικές και περιβαλλοντικές, σχετικά με την ασφάλεια και τη διακίνηση των πολιτών, αλλά και τη διασφάλιση της ομαλής καθημερινότητας των κατοίκων του Αμαρουσίου;

2) Επιβαρύνεται ή όχι κυκλοφορικά η συγκεκριμένη περιοχή από τα εκατοντάδες οχήματα, είτε εργαζομένων, είτε εξυπηρετούμενων από τους 18 Δήμους του Βόρειου Τομέα;

3) Υποβαθμίζεται ή όχι η ποιότητα ζωής των κατοίκων από την αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα μέσα από την υπερτοπική χρήση;

4) Υπάρχουν επαρκείς θέσεις στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών στις υπηρεσίες της Περιφέρειας, αλλά και των εργαζομένων και πόσες θέσεις και πού έχουν εξασφαλισθεί;

4) Πότε και με ποια διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και τον Δήμο ελήφθη αυτή η απόφαση;

Το μόνο επιχείρημα που έχει να επικαλεστεί ο κ. Καραμέρος για την απόφαση της επικείμενης μεταστέγασης του Βόρειου Τομέα στο Μαρούσι είναι η εξοικονόμηση πόρων από τη μείωση των ενοικίων, κάτι που θα έπρεπε να είχε φροντίσει από χθες.

Μπορεί ο κ. Καραμέρος και η κ. Δούρου να αποχωρούν από τη διοίκηση της  Περιφέρειας, αλλά οι δυσμενείς επιπτώσεις των άστοχων και αυθαίρετων επιλογών τους θα παραμείνουν για το Μαρούσι και τους κατοίκους.

Αυτό δεν πρόκειται να το ανεχθούμε.

Θα αγωνισθούμε ενωμένοι με την τοπική κοινωνία ενάντια στην αυθαιρεσία και την αλαζονεία της Περιφέρειας Αττικής.

Αυτοί που απέτυχαν να διαχειριστούν τα προβλήματα των σκουπιδιών της Αττικής, αυτοί που απέτυχαν να διαχειριστούν τις πλημμύρες, αυτοί που απέτυχαν να προστατεύσουν τους πολίτες και τις περιουσίες τους, αυτοί που δεν έχουν κάνει ούτε ένα ουσιαστικό έργο υποδομής, παρά μόνο φιέστες, θα πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να σταματήσουν το καταστροφικό τους έργο εδώ και τώρα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet