Εργασίες αποκατάστασης στο Δημοτικό Γυμναστήριο Φιλοθέης – Ψυχικού «Στ. Κυριακίδης»
Αθλητισμός

Εργασίες αποκατάστασης στο Δημοτικό Γυμναστήριο Φιλοθέης – Ψυχικού «Στ. Κυριακίδης»

Προχωρεί στην αποκατάσταση των ζημιών στο Δημοτικό Γυμναστήριο «Στέλιος Κυριακίδης» ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού μετά από καταστροφή που υπέστη το Στάδιο από την πρόσφατη πλημμύρα του ρέματος Ποδονίφτη.

Σχετικά με τις εργασίες ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού επισημαίνει τα εξής:

Μετά την πλημμύρα του Ποδονίφτη και την καταστροφή του «Στέλιος Κυριακίδης», οι πληγές που άφησε επουλώνονται με έντονες προσπάθειες.

Το πλημμυρισμένο Δημοτικό Γυμναστήριο Φιλοθέης – Ψυχικού «Στέλιος Κυριακίδης»

Οι υπάλληλοι της Καθαριότητας του Δήμου και οι εργαζόμενοι του Γυμναστηρίου, δουλεύοντας πρωί και βράδυ, έχουν καθαρίσει τους χώρους του Στίβου και του παραρεμάτιου χώρου. Ο Δήμος έχει ήδη προχωρήσει στην καταγραφή των ζημιών και την αποκατάσταση, με σκοπό να είναι έτοιμο να λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο.

Εκ παραλλήλου η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας σε συνεννόηση με την Περιφέρεια προχωράει σε λύσεις αποκατάστασης του τοιχίου στήριξης του Δημοτικού Σχολείου Φιλοθέης και των πεζοδρομίων της οδού Γράμμου – Βίτσι. Επείγουσες αναγκαίες εργασίες!

Οι εικόνες που όλοι βιώσαμε κατά τη διάρκεια της τελευταίας θεομηνίας ήταν συγκλονιστικές.

Το πρόβλημα, όμως, του ρέματος Ποδονίφτη πρέπει να εξεταστεί στο σύνολό του από το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών και την Περιφέρεια που έχουν την ευθύνη, με τη συνεργασία των Δήμων που έχουν το πρόβλημα.

«Στους παλαιούς χάρτες της Φιλοθέης η περιοχή που βρίσκεται το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό και στη συνέχεια ο Στίβος είναι οριοθετημένη και ονομάζεται Βάλτος, η «επιφάνεια ανακούφισης» του ρέματος! Οι παλιοί ιθύνοντες, όμως, θεώρησαν ότι ήταν χρήσιμη επιφάνεια για να κάνουν εκεί όλες αυτές τις κοινωφελείς εγκαταστάσεις αφού δεν μπορούσαν να κάνουν οικόπεδα και κατοικίες!!! Η φύση, όμως, έχει πολύ μνήμη και δύναμη και προσπαθεί να επαναφέρει την παλαιά ισορροπία» (αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Α. Γάτος).

Ευθύνες που πρέπει να αναληφθούν, πρωτοβουλίες που επείγουν!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet