Την προσοχή των πολιτών για αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιάς εφιστά ο Δήμος Βριλησσίων
Κοινωνία

Την προσοχή των πολιτών για αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιάς εφιστά ο Δήμος Βριλησσίων

Την προσοχή των πολιτών εφιστά ο Δήμος Βριλησσίων λόγω υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς και τους καλεί να μην προβούν, τις επόμενες ημέρες, σε καμία εργασία που μπορεί να προκαλέσει φωτιά.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος ενημερώνει τους δημότες για τα εξής:

Στο διάστημα της αντιπυρικής και περιόδου κι ιδιαίτερα σε ημέρες ισχυρών ανέμων και αυξημένης επιφυλακής όπως αυτές που διανύουμε, απαγορεύονται ρητά:

  • η καύση ξερών χόρτων και κλαδιών,
  • η λειτουργία υπαίθριων  ψησταριών (μπάρμπεκιου) σε χώρους πρασίνου,
  • οι υπαίθριες οικοδομικές, αγροτικές και άλλες οικιακές και μη εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (μελισσοκομικές εργασίες, οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες),
  • η ρίψη αναμμένων τσιγάρων σε εν γένει υπαίθριους χώρους, η απόρριψη άχρηστων αντικειμένων σε δάση και ρεματιές (δάσος Θεόκλητου και ρεματιές Βριλησσού και Πεντέλης – Χαλανδρίου), καθώς και οποιαδήποτε ενέργεια μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά από αμέλεια.

Τις ημέρες αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς απαιτείται συμμόρφωση με τις σχετικές υποδείξεις πρόληψης και πυροπροστασίας των αρχών και σεβασμός στα (ενδεχόμενα) μέτρα απαγόρευσης πρόσβασης σε οδούς και σημεία που κρίνεται αναγκαίος ο περιορισμός της κυκλοφορίας οχημάτων και πολιτών.

Υπενθυμίζουμε ότι: από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας πλέον των 70 οικοπέδων αποψιλώθηκαν και καθαρίστηκαν στα πλαίσια προληπτικών παρεμβάσεων πυρασφάλειας, με βάση τον δημοτικό σχεδιασμό πυροπροστασίας, κατά την έναρξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου, ενώ σχετικές έκτακτες παρεμβάσεις συνεχίζονται σε σημεία που κρίνεται αναγκαίο.

Η αρμόδια διεύθυνση συνέταξε έγκαιρα και φρόντισε για την αποστολή πλέον των 300 επιστολών καθαρισμού οικοπέδων, στον προβλεπόμενο χρόνο. Η δημοτική Αρχή ευχαριστεί τη μεγάλη πλειοψηφία των ιδιοκτητών οικοπέδων που ανταποκρίθηκαν εγκαίρως στις σχετικές επιστολές που τους εστάλησαν ενόψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου από τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο κ. Μαυραγάνη. Στις περιπτώσεις εκτεταμένων υπηρεσιακών παρεμβάσεων υπήρξε η αναλογούσα χρέωση και πληρωμή μετά την υλοποίηση των καθαρισμών από τους ιδιοκτήτες που αδυνατούσαν να τις πραγματοποιήσουν με δικές τους ενέργειες.

Παρακαλούνται οι δημότες και κάτοικοι των Βριλησσίων να απορρίπτουν προσεκτικά και καταλλήλως τα κλαδέματα (σε δέματα) και απορρίμματά τους (εντός κάδου και διαχωρισμένα), καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου και  με αυξημένη υπευθυνότητα, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες της αντιπυρικής περιόδου.

Τέλος, οπουδήποτε κι αν βρισκόμαστε και αντιληφθούμε εστίας φωτιάς καλούμε αμέσως στο Κέντρο Πυρόσβεσης στο 199 και δίνουμε σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρισκόμαστε, καθώς και πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο. Αναλυτικές οδηγίες παρέχονται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στην επίσημη ιστοσελίδα της (www.civilprotection.gr).

«Διατηρούμε υπεύθυνη στάση ως Δήμος και δημότες. Συμβάλλουμε στην πρόληψη και συμμετέχουμε στις εθελοντικές δημοτικές δράσεις και προγράμματα καθαρισμών, πυροπροστασίας και Προστασίας του Περιβάλλοντός μας, συμβάλλοντας στη διατήρηση της ασφάλειας μας, του φυσικού περιβάλλοντός μας και της Βιωσιμότητας της πόλης μας» είναι το μήνυμα του δημάρχου Βριλησσίων, Ξένου Μανιατογιάννη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet