Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Κανένας λόγος πανικού για την έξαρση κρουσμάτων από τσίμπημα κουνουπιών
Κοινωνία

Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Κανένας λόγος πανικού για την έξαρση κρουσμάτων από τσίμπημα κουνουπιών

Δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού στο Ηράκλειο Αττικής αναφορικά με τη μετάδοση νοσημάτων μέσω των τσιμπημάτων από κουνούπια, όπως ενημερώνουν ο αντιδήμαρχος Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου, Νίκος Σπυρόπουλος, και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας & Υγείας, Γιώργος Οικονομίδης.

Αναφορικά με το ζήτημα ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής επισημαίνει τα εξής:

Αποκατάσταση της αλήθειας για την έξαρση των κουνουπιών – Κανένας λόγος πανικού

Στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής δεν υπάρχει τίποτα άλλο θλιβερό παρά η επαναλαμβανόμενη προσπάθεια, ευτυχώς ανεπιτυχής, συγκεκριμένης μερίδας της αντιπολίτευσης να εκμεταλλευτεί καταστάσεις, διαστρεβλώνοντας την αλήθεια προκειμένου να σπείρει πανικό και να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Η λαϊκίστικη προβολή του θέματος της έξαρσης των κουνουπιών, που απασχολεί φέτος όλη την Αττική, εάν όχι όλη τη χώρα, είναι ακόμα ένα κρούσμα του ιού του μικροπολιτικού ζήλου…

Κάποιοι βιάστηκαν να αποδώσουν στον Δήμο μας ψευδείς και συκοφαντικές πρωτιές -άραγε έτσι βλέπουν το Ηράκλειο- τη στιγμή που εάν διάβαζαν καλύτερα αυτά που προσπαθούν να μοντάρουν θα έβλεπαν στις ανακοινώσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ πως δελτίο κρουσμάτων εκδίδεται κάθε Πέμπτη και πως το μεμονωμένο κρούσμα του Ηρακλείου ήταν το τελευταίο ημερολογιακά… Άλλωστε βάσει των έγκυρων ρεπορτάζ:

«Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει η ΠΟΕΔΗΝ, υπάρχουν τέσσερις περιοχές που η επικινδυνότητα έχει χτυπήσει “κόκκινο”, θέτοντας τις υπό αυστηρή επιτήρηση για αποφυγή νέων κρουσμάτων αλλά και την έγκαιρη διάγνωση νέων. Από τα τρία θύματα, δύο ήταν από τα Μέγαρα, ενώ από τα δεκάδες κρούσματα, πάνω από δέκα είναι από τις περιοχές Ασπρόπυργο, Μέγαρα, Μάνδρα και Ελευσίνα» (πηγή: dikailogitika.gr).

Τους χαρίζουμε την αποτυχημένη προσπάθεια να διασύρουν την πόλη μας και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε προκειμένου να θωρακίσουμε τον Δήμο.

Συνεχίζουμε και εντατικοποιούμε τους ψεκασμούς, όπως κάναμε και κατά την προηγούμενη περίοδο, είμαστε σε επιφυλακή και σε διαρκή επαφή με το ΚΕΕΛΠΝΟ για την εξέλιξη της υγείας του μεμονωμένου κρούσματος (μαθαίνουμε ότι είναι εκτός κινδύνου) και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τους επόπτες υγείας της.

Παράλληλα, οι Υπηρεσίες του Δήμου διένειμαν και διανέμουν στην πόλη ενημερωτικό υλικό για τα μέτρα ατομικής προστασίας από τα κουνούπια (π.χ. και άκρως σημαντικό δεν αφήνουμε λιμνάζοντα νερά σε κήπους, μπαλκόνια, αυλές κ.τ.λ.).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet