Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια
Κοινωνία

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Εύβοια, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στην περιοχή Κοντοδεσπότι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο σημείο επιχειρούν 186 πυροσβέστες με 62 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 70 ατόμων, 204 στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, 18 βυτιοφόρα οχήματα, 30 βοηθητικά πυροσβεστικά οχήματα και 11 μηχανήματα έργου. Παράλληλα, με το πρώτο φως της ημέρας το έργο της πυρόσβεσης συνδράμουν από αέρος δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, χαρακτήρισε «πολύ καλύτερη» την εικόνα από το πύρινο μέτωπο. Ο ίδιος ανέφερε πως η περασμένη νύχτα ήταν πολύ δύσκολη, προσθέτοντας πάντως πως από ό,τι φαίνεται τα πράγματα εξελίσσονται ικανοποιητικά. Όπως σημείωσε «η Αυτοδιοίκηση αντέδρασε πολύ γρήγορα και αποτελεσματικά». «Υπάρχει μεγάλη εμπειρία και στην Περιφέρεια και στον Δήμο. Υπήρχε σχέδιο, ήμασταν έτοιμοι, η εκκένωση έγινε άμεσα» είπε. Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Κυριακής ο Δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με απόφαση του κ. Μπακογιάννη.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων, Γ. Ψαθάς, δήλωσε πως αυτή τη στιγμή μαίνονται δύο ενεργά μέτωπα φωτιάς, σε απόσταση 3 χλμ. από τα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είναι ισχυρή η παρουσία των εναέριων μέσων πυρόσβεσης και εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα η πυρκαγιά θα τεθεί υπό έλεγχο.

Ο δρόμος από και προς τη βόρεια Εύβοια, όπου χθες για λόγους ασφαλείας είχε διακοπεί η κυκλοφορία, έχει ανοίξει.

Σημειώνεται πως λόγω της αυξημένης σοβαρότητας και επικινδυνότητας της κατάστασης, χθες συγκλήθηκε το Συμβούλιο Διαχείρισης Κρίσεων, το οποίο συνεδρίασε παρουσία του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη. Σύμφωνα με ενημέρωση του Μεγάρου Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε συνεχή επαφή, τόσο με τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, όσο και με τον υπουργό Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, για τη μεγάλη φωτιά που μαίνεται στην Εύβοια.

Είχε προηγηθεί η εκκένωση του χωριού Κοντοδεσπότι και εν συνεχεία του χωριού Σταυρός, οι κάτοικοι του οποίου συγκεντρώθηκαν στο γήπεδο της περιοχής και εν συνεχεία επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία. Επίσης, εκκενώθηκε το Μοναστήρι της Παναγιάς της Γοργοεπήκοου και, προληπτικά, μία κατασκήνωση στην περιοχή Δάφνη, αρκετά μακριά από το μέτωπο της φωτιάς.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet