Ζάεφ: Η συμφωνία των Πρεσπών προστατεύει τη μακεδονική μας ταυτότητα
Κόσμος

Ζάεφ: Η συμφωνία των Πρεσπών προστατεύει τη μακεδονική μας ταυτότητα

«H συμφωνία των Πρεσπών προστατεύει τη μακεδονική μας ταυτότητα με το άρθρο 7 και απεικονίζει τη γλώσσα και τον λαό μας με τη δική τους ιστορία, κουλτούρα και κληρονομία», είπε ο Ζόραν Ζάεφ τη Δευτέρα με αφορμή την 17η επέτειο από τη συμφωνία της Οχρίδας.

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός τόνισε χαρακτηριστικά: «κανείς ποτέ δεν θα αμφισβητήσει τη “μακεδονική” μας γλώσσα και τη “μακεδονική” μας μοναδικότητα».

Και κάλεσε τους πολίτες της χώρας του να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου: «Με τη συμφωνία η εθνότητά μας επιβεβαιώνεται ως “μακεδονική”. Η επίσημη γλώσσα μας προστατεύεται ως “μακεδονική γλώσσα” χωρίς υποσημειώσεις ή προσθήκες. Το “μακεδονικό” μέλλον είναι εγγυημένο. Τώρα μας δίνεται η ευκαιρία να φανούμε γενναίοι και να λάβουμε τη σωστή απόφαση για να εξασφαλίσουμε το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας. Ξέρω ότι στις 30 Σεπτεμβρίου θα ενωθούμε και θα προχωρήσουμε προς ένα καλύτερο μέλλον της Μακεδονίας. Είμαι βέβαιος και πιστεύω ακράδαντα ότι θα επιλέξουμε την ευρωπαϊκή πΓΔΜ . Είναι μια ιστορική ευκαιρία για το μέλλον και πρέπει να φανούμε υπεύθυνοι για να το αξιοποιήσουμε. Ας πούμε “ναι” στο “μακεδονικό” μας μέλλον», δήλωσε ο Ζάεφ.

Τα ίδια επιχειρήματα ανέπτυξε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός και στο λογαριασμό του στο Facebook: «Η συμφωνία [των Πρεσπών] προστατεύει τη “μακεδονική” ταυτότητα. Οι πολίτες της “Μακεδονίας” θα μπουν περήφανα στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Είναι ώρα αποφάσεων! Προχωρούμε προς το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε».

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων ανάρτησε επίσης μία δημοσίευση με τα 10 σημεία της συμφωνίας των Πρεσπών που «εγγυούνται» τη «μακεδονική» ταυτότητα, τη «μακεδονική» γλώσσα και την «μακεδονική» εθνικότητα κι ότι έτσι θα παραμείνει και στο μέλλον.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet